Uite cam cum stă treaba! Toată lumea e ocupată cu YouTube, Instagram, Twitter sau Facebook, dar nu și TU! Nuuuu, tu ești diferit! Complet diferit! Ai decis să dai click pe bomba din footer-ul paginii. Adică, de obicei nimeni nu ajunge în acel punct! Așa că, drept răsplată, primește o învățătură de viață…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

În timpul unui jaf al unei bănci în Guangzhou, China, unul din hoți a strigat: „Nu mișcați! Banii aparțin statului, viața vă aparține vouă!” Toata lumea s-a culcat încet și calm pe burtă. Acest lucru se numește „Schimbarea modului de gândire” – în viață, poți gândi altfel decât ai fost îndoctrinat a gândi.

Când o doamnă s-a așezat provocator pe o masă, hoțul a strigat la ea: „Vă rog fiți civilizată! Acesta este un jaf și nu un viol!” Acest lucru se numește „Profesionalism” – concentrează-te pe ceea ce ai învățat să faci în mod profesionist!

Când hoții s-au întors acasă, cel mai tânăr dintre ei (cu studii MBA), i-a spus celui mai vârstnic (avea încheiate doar 6 ani de scoală primară): „Frate, haide să-i numărăm!”. „Ești tare prostuț! Sunt atâția bani încât ne-ar lua foarte mult timp să-i numărăm. Diseară, la știrile TV, ne vor spune exact cât am furat de la bancă!” zise hoțul cel vârstnic. Acest lucru se numește „Experiență” – în zilele noastre, experiența este mai importantă decât calificările scrise pe o hârtie.

După plecarea hoților, managerul băncii i-a indicat administratorului băncii să cheme repede poliția. Dar administratorul i-a spus: „Stai! Haide să luăm și pentru noi înșine $10 milioane alături de cei $70 milioane pe care i-am delapidat anterior de la bancă”. Acest lucru se numește „Înotând cu valul” – convertirea unei situații nefavorabile într-una favorabilă!

Administratorul s-a gândit: „Ar fi grozav dacă în fiecare lună ar exista un jaf!” Acest lucru se numește „Uciderea plictiselii” – fericirea personală este mai importantă decât munca.

A doua zi, știrile TV au raportat că s-au furat $100 milioane de la bancă. Hoții au numărat și au numărat și au numărat, dar au putut număra decât $20 milioane. Într-un final, s-au arătat foarte supărați: „Ne-am riscat viața și am luat $20 milioane. Administratorul băncii a luat $80 milioane doar pocnind din degetele. Se pare că este mai bine să fii educat decât să fii hoț!” Acest lucru se numește „Cunoașterea valorează la fel de mult ca aurul!”

Administratorul băncii era zâmbitor și fericit, deoarece pierderile sale de pe piața de acțiuni erau acum acoperite de acest jaf. Acest lucru se numește „Profită de oportunități” – îndrăznește să-ți asumi riscuri!

Așadar, cine sunt adevărații hoți aici?