in , ,

Coca-Cola – Moartea din pahar

Adevărul din spatele reclamei mincinoase…

Coca-Cola este o băutură americană ce a fost inventată în 1886 de un farmacist din Atlanta, JS Pemberton pe baza de nuci de cola și frunze de coca. Inițial, Coca-Cola nu a avut multă popularitate în rândul beneficiarilor, doar la sfârșitul secolului al XIX-lea eforturile de marketing au fost un adevărat succes. 

Astăzi, oamenii din toată lumea consumă Coca-Cola, băutura este disponibilă în multe tipuri. Cunoaștem, printre altele, versiunea sa clasică, cireșe, vanilie, zero, life, etc. 

Coca-Cola – zahăr în apă?

Rețeta Coca-Cola este strict confidențială și protejată de lege, foarte puțini oameni știind lucrurile exacte despre această băutură. Putem afla totuși multe despre compoziția bauturii de pe etichetă, iar concluziile care se trag nu sunt tocmai pozitive. Conform declarațiilor producătorului, 100 ml de Coca-cola conțin 43 de calorii și 10,6g de zahăr. În plus, băutura se bazează și pe cofeină, colorant E 150d, acid ortofosforic, dioxid de carbon și benzoat de sodiu. 

Este Coca-Cola dăunătoare?

Ingredientele conținute de Coca-Cola nu oferă nicio valoare nutritivă și, în plus, pot fi foarte dăunătoare. În primul rând, zahărul găsit în băutură poate crește glicemia iar consumul regulat duce la distrugerea smalțului și la formarea găurilor și a cavităților în dinți. Dintre ingredientele care afectează grav sănătatea putem enumera:

  • Colorant E150d – această substanță este responsabilă pentru culoarea întunecată a Coca-Cola. Cantitățile mari ale acesteia influențează negativ metabolismul, provoacă hiperactivitate și reduce (sau provoacă dispariția completă) testosteronul în corpul masculin;
  • Acid ortofosforic – îl găsim nu numai în Coca-Cola ci și în îngrășăminte. El elimină calciul, magneziul și zincul din organism și duce la deficiențe ale acestor substanțe.
  • Cofeina – consumată în cantități excesive afectează memoria pe termen lung și provoacă dependență. Cofeina în combinație cu zahărul și acidul ortofosforic poate duce la acidoză metabolică.

Ce se întâmplă în organism după ce beți Coca-Cola?

Corpul reacționează extrem de intens la consumul de Coca-Cola. Modificările au în doar câteva minute după consumarea băuturii și durează până la o oră.

  • La 10 minute după ce beți Coca-Cola: prin consumul unei sticle de băutură, livrezi 7 cuburi mari de zahăr în corp. Acestea afectează metabolismul și calciul, ceea ce poate provoca osteoporoza structurii osoase și a dinților; în plus, poate duce la multe boli periculoase.
  • La 20 de minute de la consumul de Coca-Cola: în acest timp nivelul glicemiei crește rapid lucru ce provoacă o muncă intensă a pancreasului, care produce cantități mari de insulină. În acest fel, organismul poate converti excesul de zahăr în grăsimi care sunt mai ușor absorbite de organism; grăsimea este depozitată sub formă de globule, care pe termen lung iau forma de celulită. Trebuie să ne amintim că excesul de glucoză din sânge care persistă mult timp afectează întregul corp și este tratat ca o otravă mortală.
  • 40 de minute după ce beți Coca-Cola: cea mai mare parte a băuturii este deja absorbită de organism, în consecință, crește tensiunea arterială iar pupilele se dilată. Observăm, de asemenea, un nivel crescut de zahăr în ficat.
  • La 45 de minute de la consumul de Coca-Cola: există o producție crescută de dopamină un hormon care stimulează centrul plăcerii în creier – o reacție corporală similară cu aportul de heroină. Asta înseamnă că puteți deveni dependent de Coca-Cola, zahărul fiind responsabil pentru dependență;
  • 60 de minute după consumul de Coca-Cola: nivelul de zahăr din sânge scade, ducând la o scădere a concentrației și a nivelului de energie. Apa existentă în Coca-Cola este excretată, iar odată cu aceasta corpul elimină elemente precum calciu, magneziu, potasiu. Odată cu scăderea energiei, avem nevoie de un alt pahar de cola…

De ce ar trebui să încetezi să bei Coca?

Coca-Cola distruge corpul din interior fiind deosebit de periculos să îl beți regulat și în cantități mari, ducând rapid la dependență fiind dificil să renunțați. 

Un pahar de Coca-Cola contribuie la tulburări metabolice, deficiențe de vitamine. Poate provoca înmuierea oaselor și a dinților, crescând riscul de diabet, boli cardiovasculare, artrită, cancer, inflamație cronică, epilepsie, hipersensibilitate emoțională, dureri de cap, insomnie, convulsii, hipertensiune, boli dentare.

Sursa: aspse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Protestează !

Video – Download & share