in , ,

Corpul omenesc – Mecanisme de apărare

Mistere ale uimitorului corp omenesc…

Ar trebui să fim cu toții foarte recunoscători pentru corpul nostru care lucrează pentru a ne proteja în fiecare zi. El posedă o inteligența deosebită și foloseste diverse mecanisme pentru a avea grija de noi:

  • Căscatul

Scopul principal al căscatului este să răcorească creierul dupa ce a fost supraîncălzit sau supraîncărcat.

  • Strănutul

De obicei strănutăm atunci când căile nazale se umplu cu prea mulți alergeni, microbi, praf sau alte substanțe iritante. Strănutul este modalitatea organismului de a scăpa rapid de acest „gunoi”.

  • Întinderile de dimineață

Instinctiv ne întindem cu scopul de a ne pregăti corpul pentru sarcinile fizice din timpul zilei. În același timp, întinderile lucrează mușchii, refac fluxul de sânge și ne îmbunătățesc starea de spirit.

  • Sughițurile

Când mâncăm foarte repede și înghițim bucăți mari de mâncare sau pur și simplu ne supraîncărcăm, nervul pneumogastric se poate irita. Aceasta reacție este în strânsă legătură cu stomacul și diafragma. Rezultatul este o porție de sughiț.

  • Tresăritul în timpul somnului

Ne referim la acel sentiment ciudat când te pui în pat să adormi și după ceva timp corpul îți este străbătut ca de un șoc electric. În acest moment, toți mușchii se contractă atât de puternic încât te trezești imediat.

Acest fenomen este rezultatul faptului că atunci când ești pe punctul de a adormi, frecvența respirației scade rapid, în timp ce pulsul încetinește doar foarte puțin și mușchii sunt relaxați. În mod uimitor, creierul interpretează aceste evoluții ca prevestiind moartea, așa că el încearcă să te salveze printr-un șoc.

  • Încrețirea pielii când stai în apă

Ridurile care apar pe pielea mâinilor atunci când stai mai mult în apă joacă un rol important. Acest fenomen este cauzat de faptul că atunci când organismul se confruntă cu o cantitate mai mare de umiditate, înțelege că mediul poate fi alunecos. Astfel, pielea de pe mâini începe să se schimbe pentru a-ți fi mai ușor să te prinzi de suprafețele netede.

  • Pierderea memoriei

Pierderea memoriei se întâmplă de multe ori după apariția experiențelor extrem de neplăcute. Creierul nostru șterge literalmente cele mai cumplite momente din amintirile noastre.

  • Pielea de „găină”

Funcția primară a pielii de „găină” este de a reduce cantitatea de căldură pe care corpul o pierde prin porii pielii, ceea ce ne ajută apoi să ne încălzim mai usor în condiții climatice nefavorabile.

  • Lacrimile

În afară de a acționa ca protecție pentru membrana mucoasa a ochiului atunci când obiectele străine vin în contact cu ea, lacrimile servesc drept instrument de „apărare emoțională”. Oamenii de știință cred că, în situații de stres, corpul creează o nouă sursă puternică de iritare, în scopul de a distrage atenția persoanei respective de la durerea cu care se confruntă în acel moment.

Amintiți-vă să vă relaxați – organismul are grija de tot!

Sursa: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Video-ul muzical de Duminică

Noua Ordine Mondială – Viitorul omenirii