in , , ,

Minunata Românie – Cascade impresionante

O țară cu o natură minunată…

Plaiurile mioritice ascund mistere demne pentru ochii dornici să le descopere, remarcându-se prin pajiști verzi, coame muntoase, întinderi azurii de ape și… cascade, parcă inspirate din basmele copilăriei.

Cascada Beușnița

În Parcul Național Cheile Nerei, se dezvăluie un traseu prin pădure, încărcat cu peisaje și descoperiri vesele, care te va purta direct la cascada Beușnița. Aceasta este compusă din trei căderi de apă, care, parcă, într-o simfonie perfectă, creează muzica naturii. Spectacolul de sunete și revărsări de apă se prăvaleste peste o stâncă seculară, îmbrăcata parcă voit în verdele crud al mușchiului. Și cei mici vor fi încântați de experiență, cu atât mai mult cu cât traseul este unul accesibil.

Cascada Cailor

Cascada Cailor din Borșa este cea mai mare din România, fiind situată la 1300 de metri altitudine în munții Rodnei. Apa se prăvălește pornind dintr-un circ glaciar peste abruptul numit Podul Cailor, căderea acesteia fiind de 90 de metri. Se încadrează tot în categoria traseelor lesne de parcurs, astfel că va fi o placere să străbați un decor natural dificil de surprins în cuvinte.

Cascada Vânturătoarea

Situată pe malul drept al Cernei, la 1000 de metri altitudine, Cascada Vânturătoarea îi provoacă pe cei curajoși să parcurgă un traseu cu un nivel de dificultate mai mare, însă, care oferă toate garanțiile unor peisaje uluitoare. Fascinant este modul în care se produce căderea apei, fiind orientată pe vertical și izbindu-se de un prag, formează un val de șiroaie cu multe curcubee. Pentru cei experimentați, traseul va dura 30 de minute, pornind din zona podului de la capătul Lacului 7 Izvoare.

Cascada Vălul Miresei

Clujul găzduiește o altă cădere de apă extrem de apreciată de către cei care au zărit-o, numeroase legende făcându-și loc în descrierea sa. Denumită și Cascada Răchitele, de la numele satului de care aparține, este compusă din șuvoaie vijelioase care se prăvalesc cu nesaț între Stâncile Lespezii. Sălbăticia și vegetația care o înconjoară oferă priveliști grăitoare pentru ceea ce înseamnă frumusețile țării. Scobiturile adânci ale cascadei asigură dispersia apei, dând impresia că în cadere, aceasta se aseamană cu un văl.

Sursa: Blog travelminit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Picturi minunate ce-ți zăpăcesc mintea

Video-ul muzical de Duminică