in , , ,

Cele 7 legi spirituale ale Universului

Alege calea binelui și a adevărului…

În spiritualitatea contemporană, Deepak Chopra este un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind considerat a fi una din personalitățile marcante ale secolului XX. Autor a peste 25 de cărți, Deepak Chopra s-a dedicat cercetării medicinii holiste și a vindecării prin metode naturiste și ayurvedice, dar și studierii anumitor aspecte ale spiritualității.

Chopra acordă o atenție deosebită dezvoltării personale și spirituale, iar cartea sa „Cele șapte legi spirituale ale succesului” este cu adevărat revelatoare. Cele șapte legi spirituale ale succesului propuse de Chopra pot fi considerate adevărate legi sacre ale Ființei umane, ale Vieții, dar și ale Universului.

Autorul este de părere că succesul, împlinirea și prosperitatea în viață se pot atinge pe cale spirituală. Raportându-ne existența și viața la aceste legi, putem ajunge să ne descoperim pe noi înșine, să evoluăm în direcția în care ne dorim, să ne atingem țelurile.

Legea potențialității pure sau legea unității

„În stare esențială, noi suntem conștiința pură. Conștiinta pură este esența noastră spirituală.

Universul nu îți refuză nimic. Totul este posibil. Totul devine posibil în momentul în care știi ce-i ceri, în momentul în care știi ce-ți ceri. Poți fi liber, împlinit. Acțiunile tale pot deveni manifestări a ceea ce îț dorești în momentul în care ajungi să te cunoști cu adevărat, în momentul în care afli cine ești cu adevărat, ce îți dorești și care sunt dorințele tale, vei reuși să te conectezi la acea forță care guvernează universul.

În momentul în care înțelegi că eul tău este creator și că deține potențialitatea, vei reuși să atingi ceea ce îți dorești. Interiorul îți relevă ce trebuie să faci în exterior. În momentul în care înveți să îți adresezi întrebările potrivite, vei primi și răspunsurile potrivite. Nu ar trebui să te miri. Cele mai eficiente soluții, idei și rezolvări sunt cele din interior.

În momentul în care ajungi să te descoperi pe tine, te vei conecta la univers și la resursele universului. Atunci mintea trebuie să fie deschisă pentru a primi ceea ce universul are și poate să îi ofere. Putem aplica această lege, spune Deepak Chopra, prin rugăciune, prin meditație, prin conectarea la natură, prin introspecție. Evită să judeci și folosește-te de tacere. Cunoașterea de sine poate începe cu privitul unui copac în floare…

Legea dăruirii sau legea consacrării

Corpul nostru se află într-un schimb constant cu corpul universului; mintea noastră interacționează dinamic cu mintea cosmosului; energia noastră este o expresie a energiei cosmice.”

Universul funcționează prin intermediul interacțiunilor dinamice. Intenția este cea care produce creștere și favorizează schimburile dinamice. Dăruirea sinceră generează primire sinceră. Daruirea voluntară atrage energia pozitivă. Lucrurile curg către tine ca un rezultat al acestui schimb. Indiferent de formă, ceea ce este cu adevărat valoros în univers și merită să fie daruit și primit se multiplică. Pentru a primi, trebuie să dăruiești la rândul tău. În momentul în care ești dispus să dăruiești ceea ce dorești să primesti, în mod firesc vei primi. În momentul în care dăruiesti mai mult decât primești, dinamica universului va acționa în beneficiul tău și te va recompensa într-un mod fabulos. Dacă primești ceva valoros, dăruiește la rândul tău ceva valoros. Dacă vrei să ai parte de afecțiune, împarte afecțiune la rândul tău. Darul dat sau primit poate să însemne un zâmbet, o floare, un compliment în care crezi sincer, un gând pozitiv… Este un început pentru a pune în aplicare legea dăruirii…

Legea Karmei sau legea cauzei și a efectului

“Indiferent dacă suntem de acord sau nu, tot ceea ce ni se întâmplă în acest moment este rezultatul unei alegeri făcute în trecut.“

Ceea ce semeni este ceea ce culegi. Orice acțiune produce o reacțiune, orice acțiune are anumite consecințe. Dacă faci bine, binele se va revărsa la un moment dat în viața ta. Daca faci rău, mai devreme sau mai tarziu, răul se va întoarce asupra ta. Fiecare acțiune produce reverberații. Viitorul tău este construit de acțiunile pe care le faci în prezent. Chiar în acest moment, viitorul tău se conturează prin ceea ce faci. Dacă vrei un viitor mai bun, pentru a crea viața pe care ți-o dorești, începe chiar din acest moment să acționezi. Acționează pozitiv. Dacă vrei ca acțiunile tale să aibă rezultatul scontat, nu opta pentru acțiuni care îi lezează și rănesc pe ceilalți. Alege acțiuni care aduc fericire și succes celor din jur. Ai întotdeauna de partea ta alegerile. Acceptă responsabilitatea alegerilor și a acțiunilor tale. Alegerile conștiente pot deschide drumuri nebănuite…

Legea minimului efort sau legea non-rezistenței

“Iarba nu se străduiește să crească, ea crește pur și simplu. Peștii nu învață să înoate, înoată pur și simplu. Florile nu fac eforturi ca să înflorească; înfloresc pur și simplu. Aceasta este natura lor inerentă. Natura merge întotdeauna în sensul efortului minim.”

În univers nu guvernează întotdeauna același legi ca și în societate. Societatea ne învață că trebuie să muncim din greu pentru ceea ce vrem, să ne zbatem, să luptăm cu toate forțele noastre. Universul ne arata că decizia potrivită este cea luată firesc, fără eforturi, fără lupte interioare, în consonanță cu interiorul tău, cu natura exterioară și cu tot ceea ce se află în jurul tău, ascultându-ți intuiția. Nu trebuie să te lupți crâncen cu viața. Nu i te opune. Lasă-te dus de ea. Cu cât te lupți mai mult, cu atât mai mult vei da greș. Este suficient să rămâi conectat cu tine însuți și la acțiunile tale, iar ceea ce îți dorești se va realiza fără efort.

Ca sa aplici în viața de zi cu zi legea minimului efort:

  • învață să accepți
  • învață să îți asumi responsabilitatea pentru ceea ce ți se întâmplă

În momentul în care esti sigur că un anumit lucru este cel mai potrivit pentru tine și îl simți ca atare, mai mult ca sigur că acel lucru este cel mai potrivit pentru tine. Vei realiza acel lucru fără strădanii și sacrificii. Realizarea lui nu ți se va mai părea o corvoadă. Va avea loc firesc, natural, în armonie și iubire…

Legea intenției și a dorinței

“Energia și informația există pretutindeni în natură. De fapt, la nivelul câmpului cuantic, nu există nimic altceva decât energie și informație. Iar acest câmp cuantic este influențat de intenție și de dorință.”

Dorințele se pot concretiza atâta timp cât crezi în potențialitatea lor. Dorințele devin cu adevărat puternice în momentul în care în spatele lor se află intenții puternice. În funcție de intenția îndreptată asupra unui obiect care se află in atenția noastră, se vor contura și premisele temporale ale realizării dorinței noastre. Dacă înveți să valorifici puterea intenției, poți crea orice din ceea ce îți dorești. Tu ocupă-te de ceea ce este cu adevărat important, iar universul se va ocupa de detalii. Trasează-ți clar dorințele. Lansează-le în câmpul potențialității pure. Fii convins că vor da rezultate concrete. Fii convins că universul va găsi o metoda (chiar dacă nu este metoda pe care ți-ai dori-o) de a-ți îndeplini acea dorință. Dacă acționezi astfel încât intenția să devină posibilitate, universul începe deja să lucreze pentru tine.

A nu se uita că înainte de a-ți pune o dorință, trebuie să consacri lui D-zeu fructele acestei acțiuni (ca să nu te încarci karmic) și să o emiți doar dacă e în acord cu Principiile Divine. Dorința este cea care te va înlănțui. Acționând neconsacrat va trebui sa plătești un anumit preț.

Legea detașării

“În momentul ăn care renunțăm la atașamentul față de rezultate, combinând intenția focalizată cu detașarea de fructele ei, vom obține cu siguranță ceea ce ne dorim”.

Detașarea nu înseamnă a te baza pe șansa pură sau a rătaci în viață fără obiective sau țeluri anume. Detașarea nu înseamnă lipsă de implicare. Nu înseamnă a renunța să-ți mai dorești. Detașarea înseamnă să renunti la a fi atașat de ceea ce îți dorești. Detașarea înseamnă să exiști fără zbatere, trăind în pace cu tine și cu ceilalți, în convingerea că cineva se îngrijește de binele tău și se asigură că, mai devreme sau mai târziu, vei avea acel ceva. Detașarea creează premisele evoluției. Poți acționa și lucra mai eficient atunci când ești detașat.

Nu trebuie să te îngrijorezi pentru ceea ce ți se întâmplă sau ți se va întâmpla. Nu întotdeauna poți controla ceea ce ți se întâmplă. Traiește, dezvoltă-te și ceea ce este menit să se întâmple se va întâmpla. Fă ce depinde de tine! Dacă vrei sa obții ceva, renunță să mai fii atașat față de acel ceva. Ai încredere că vei obține cel mai bun rezultat. Fii convins că ai sau că vei avea ceea ce îți dorești. Această lege a detașării ne învață să avem încredere în univers, în puterea legilor sale, în capacitatea sa de a ne arăta drumul în viață.

Legea dharmei sau legea menirii în viață

“Orice om are un talent unic și o maniera unică de a-l exprima. Există ceva ce putem face mai bine decât oricine altcineva din întreaga lume.”

Toate lucrurile au un scop. Totul în viață are o menire. Existența fiecăruia dintre noi este legată de un scop anume. Menirea noastră ca ființe umane este pur spirituală. Trupul este doar o manifestare fizică a spiritului. Ne aflăm pe acest pământ pentru a ne descoperi spiritual, pentru a ne identifica identitatea launtrică. Fiecare dintre noi are datoria de a dărui puțin din el celorlalți. Fiecare dintre noi are un dar unic de dăruit celorlalți, un talent pe care trebuie să-l împărtășească, un lucru pe care îl realizează mai bine decât oricine altcineva. Nu putem fi împliniți cu ceea ce suntem decât în momentul în care ne manifestăm talentul, dăruindu-l astfel și celorlalți. Nu putem fi în armonie și fericiti cu ceea ce suntem decât în momentul în care putem dărui din ceea ce ne-a fost dăruit în mod special.

În viziunea lui Chopra, menirea noastră în viață are în vedere următoarele aspecte:

  • am venit în această viață pentru a ne afla adevăratul Eu
  • am venit în această viață pentru a ne descoperi și a ne exprima talentele
  • am venit în această viață pentru a servi umanității, pentru a ne împlini menirea față de ceilalți

Nu suntem pur și simplu niște seminte purtate de vânt. „Orice sămânță conține în ea promisiunea a o sută de păduri”.

Sursa: Blog burebista2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Ordinul Iezuit și Papa de la Roma – Adevărata față a bestiei

Video-ul muzical de Duminică