in , , ,

Zu San Li – Punctul care vindecă 100 de boli

Omul este energie…

O legendă japoneză spune că odată, în Japonia antică, trăia un om fericit fiindcă a primit cunoștințe de neprețuit de la tatăl său – cunoașterea punctului longevității sau punctul celor 100 de boli. În urma sfatului primit în dar de la tatăl său, fiul și-a masat acest punct în fiecare zi și a trăit să vadă nașterea și moartea mai multor împărați.

Masarea unor puncte specifice este una din cele mai vechi metode orientale de tratament cunoscute, fiind folosită de mii de ani. În ansamblu, corpul uman are 365 de puncte și 12 meridiane principale, același număr cu cel al zilelor și cu cel al lunilor dintr-un an.

Efectul acestor masaje speciale se bazează pe teoria canalelor și meridianelor care se află într-o foarte strânsă legatură cu anumite organe ale organismului uman. În medicina traditională chineză, corpul este vazut ca fiind un sistem energetic și, prin urmare, acest masaj poate afecta într-un mod pozitiv fluxul de energie și activitatea funcțională a organelor.

Activarea punctului Zu San Li produce un efect de vindecare și întinerire, întârziind procesul de îmbatranire. În China, acest punct este cunoscut sub numele de „Punctul Longevității”, iar în Japonia sub numele de „Punctul celor 100 de boli”.

Localizarea punctului Zu San Li

Punctul Longevității este localizat sub rotula genunchiului. Pentru a-l găsi, acoperă-ți genunchiul cu palma corespunzătoare genunchiului pe care-l acoperi (ex. genunchiul drept – palma dreaptă). Punctul este situat între sfârșitul degetului mic și degetul inelar, sub forma unei adâncituri între oase.

La ce ajută punctul Zu San Li?

Punctul Zu San Li are rol de control astfel:

 • controlează activitatea organelor care se află în jumătatea inferioară a corpului;
 • controlează activitatea măduvei spinării în părțile responsabile de funcționarea tractului gastrointestinat, organelor genitale, rinichilor și glandelor suprarenale.

Prin masarea punctului în fiecare zi:

 • poți crește activitatea glandelor suprarenale, cele mai puternice glande care acționează ca un sistem de apărare principal al sănătății tale. Aceste glande sunt cele care secretă adrenalina, hidrocortizonul și alti hormoni foarte importanți în sânge.
 • poți normaliza activitatea glandelor suprarenale, glande care îndeplinesc următoarele functii la nivelul întregului organism:
  • normalizează tensiunea arterială;
  • normalizează glucoza, insulina;
  • elimină procesele inflamatorii de la nivelul întregului organism;
  • reglează activitatea sistemului imunitar;
  • îmbunătățesc digestia;
  • vindecă boli ale tractului gastrointestinal;
  • tratează efectele unui accident vascular cerebral;
 • se pot vindeca mai multe boli, inclusiv banalul sughiț, constipația, gastrita sau incontinența;
 • totodată vei putea dezvolta încrederea în sine, vei elimina stresul și tensiunea și vei găsi armonia interioară.

Cum se realizează masajul?

Se recomandă masarea acestui punct dimineața sau înainte de prânz, de nouă ori într-o mișcare circulară, în sensul acelor de ceasornic, pentru fiecare picior. Masajul, împreună cu pregătirea durează în jur de 10 minute. Înainte de a începe masajul ar trebui să te aflii într-o poziție confortabilă, relaxantă. Calmează-ți respirația și concentrează-te asupra sentimentelor tale. Relaxează-te!

Poți masa punctul Zu San Li în fiecare zi, dar cel mai bun efect se obține în perioada cu Lună Nouă. Opt zile de la începerea perioadei de Lună Nouă masează acest punct:

 • dimineața, alternativ pe fiecare picior în sensul acelor de ceasornic. Aceasta este cea mai bună perioadă pentru a-ți consolida imunitatea, a-ți îmbunătăți activitatea organelor și pentru a încetini procesul de îmbătrânire;
 • înainte de masa de prânz, alternativ pe fiecare picior, în sensul acelor de ceasornic cu scopul de a-ți îmbunătăți tonusul general, activitatea sistemului cardiovascular, activitatea sistemului digestiv și memoria;
 • după masa de prânz, simultan pe ambele picioare, în sensul acelor de ceasornic cu scopul de a elimina stresul, nervozitatea, iritabilitatea, durerile de cap și pentru a scăpa de tulburările de somn;
 • seara (nu târziu), alternativ pe fiecare picior, în sensul invers al acelor de ceasornic, cu scopul de a-ți stimula metabolismul și de a sprijini eliminarea kilogramelor în plus și a țesutului adipos.

Sursa: Blog lupuldacicblogg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Corporaţia Chevron – Adevărata faţă monstruoasă

Feminismul – Planul elitei de distrugere a familiei