in , , ,

Insula vrăjitoarelor din Suedia

Un loc sinistru…

Un labirint misterios din pietre, peșteri întunecate care păstrează urme ale unor ritualuri stranii sau păduri înfricoșătoare – toate acestea i-au atras pe „Blå Jungfrun / Insula vrăjitoarelor” nu doar pe turiștii amatori de senzatii tari, ci și pe savanții de la o universitate suedeză.

Insula este nelocuită și e clasată de autorități ca parc natural, situat în strâmtoarea Kalmar, pe estul coastelor Suediei. În folclorul local, insula Blå Jungfrun a fost asociată multă vreme cu blesteme puternice, practici vrăjitorești și ritualuri de magie neagră.

Conform unor legende vechi de secole, de fiecare sărbătoare pascală, pe insulă, vrajitoarele se întâlneau pentru a se închina diavolului însuși. De asemenea, legate de loc există și multe blesteme, însă cel mai cunoscut este blestemul potrivit căruia cine ia sau mută o piatră de la locul ei, de pe insulă, va urma să aibe o viață plină de ghinion. Cât de vechi sunt aceste legende nimeni nu poate spune cu exactitate.

Cu asemenea reputație de loc nefast, majoritatea vizitatorilor se tem să iasă din grupul turistic organizat și să se aventureze pe poteci neumblate.

Potrivit LiveScience, insula își merită renumele negru, iar puterile supranaturale ale insulei se simt în aer.

O echipă de savanți de la Muzeul Kalmar County și Universitatea Linnaeus din Suedia a cercetat recent peșterile din Blå Jungfrun și a descoperit că ritualuri stranii au avut loc aici chiar și cu 9.000 de ani în urmă.

Insula Blå Jungfrun e caracterizată printr-un număr mare de peșteri, păduri dese și labirinturi bizare create din stânci sau pietre de dimensiuni mari. În două peșteri au fost practicate ritualuri vrăjitorești din cele mai vechi timpuri – una conține un altar și cealaltă o scenă sau chiar un „teatru”. Într-unul dintre pereții peșterii a fost săpată o adâncitura cu diametrul de 1 metru sub care este loc pentru aprinderea focului, ca și cum ar fi vorba de un rug interior.

„Intrarea în peșteră este foarte îngustă, trebuie să te apleci și să te strecori printre stânci”, spune Ludvig Papmehl-Dufay, arheolog la Muzeul Kalmar County.

Cel mai impozant lucru de pe insulă este labirintul de pietre cunoscut sub numele de Trolleborg. Este cel mai mare labirint de acest gen din Suedia, dar nimeni nu știe de când datează sau cine l-a creat. Unii savanți presupun că avea rolul de a calma spiritele rele ale mării.

Vizitatorii sunt avertizați să nu ridice nicio piatră sacră și să nu pășească în zonele „nefaste” din apropierea mării.

Sursa: mixdecultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Profeția Sfântului Nil Athonitul

Proiectul Venus – Alternativa viabilă de construcție a unei noi civilizații