in , ,

Minunata Românie – Hobiții și Shire-ul de Transilvania

O idee minunată, un loc de vizitat…

Pensiunea „Dealul verde”, unică în România, este construită aproape integral sub pământ. Aflată în Porumbacu de Sus, județul Sibiu, unitatea de cazare amintește de cărțile lui J. R. R. Tolkien și celebrul ținut al hobbiților, Shire, din seria „Stăpânul inelelor”.

Ideea aparține unei familii din București, el specialist în industria filmului, ea cu o vastă experiență în domeniul croitoriei pentru Horeca. Sătui de agitația Capitalei, cei doi au decis să se mute într-un loc liniștit, cu aer curat și verdeață. Au ales Porumbacu datorită „oamenilor extraordinari de amabili și deschiși”, întâmplător nu foarte departe de Castelul de lut „Valea Zânelor”, devenit în ultimii ani o atracție turistică majoră.

Au pregătit un proiect susținut prin fonduri europene și au ajuns să-și vadă visul devenit realitate.

„Proiectul este unicat doar din punct de vedere al destinației, adică pensiune. Noi ne-am inspirat din creațiile unui arhitect elvețian care a gândit și creat astfel de clădiri în Elveția, cu destinație locuință. Nu există în Europa ceva asemănător cu destinație turistică. Sigur, am pornit de la o sursă de inspirație, însă am adăugat foarte multe idei proprii, concepte personale, până am ajuns la proiectul final. Apoi, am avut norocul să întâlnim un arhitect excepțional, care a înțeles de la bun început ce ne dorim și ne-a făcut o propunere pe care am acceptat-o foarte ușor. Mă refer aici la detaliile tehnice, funcționale, altfel noi știam exact ce vrem.”, a explicat Nicoleta Tănăsescu, proprietara pensiunii.

„Dealul verde” are opt camere. Camerele îngropate în pământ oferă oaspeților o experiență unică, fără a afecta confortul. „Noi fiind iubitori de natură am vrut să modificăm cât mai puțin mediul înconjurător. Camerele au fost gândite pentru a aduce cât mai mult cu bordeiele românești din vechime. Ele sunt îngropate în pământ, iar fațada este la nivelul solului”.

Familia Tănăsescu spune că a lăsat în urmă Bucureștiul fără niciun regret. „Motivația principală care a stat la baza proiectului acestei pensiuni a fost dorința noastră de a fugi din București. Cu ce meserii avem noi și ce știm să facem, muream de foame în Porumbacu, așa că ne-am reorientat către turism. Am știut de la bun început că vrem natură, vrem la sat, să mâncăm din propria noastră grădină”, concluzionează Nicoleta Tănăsescu.

Sursa: decenei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Colesterolul – O minciună colosală

Corbii de Piatră – Un enigmatic sit megalitic