in , , , , ,

Corbii de Piatră – Un enigmatic sit megalitic

Adevăratul trecut ne este ascuns…

Așezările rupestre de pe teritoriul României sunt unele dintre cele mai fascinante construcții făcute de mâna omului. Încadrate de oamenii de știință ca făcând parte din epoca neolitică, multe dintre ele sunt în realitate mult mai vechi.

Una din aceste așezări se găsește la Corbii de Piatră în județul Argeș, pe drumul dintre Câmpulung-Muscel și Domnești. Aici se găsesc la tot pasul monoliți gigantici sau ziduri care apar din nimic. Peste vechea lume care a trăit în aceste construcții distruse parcă de o incredibilă catastrofă, sătenii au construit lumea lor.

Dacă privești de departe acest monolit de piatră încerci să-ți imaginezi ce anume reprezenta în trecut și care era splendoarea lui în acele vremuri. Putem considera că acestă așezare era o imensă și gigantică construcție a unui palat, a unei piramide sau poate locul de restriște în care omul s-a ascuns pentru a supraviețui incredibilei catastrofe care a distrus civilizația lor.

În poza de mai sus avem o piatră scrisă, cel mai probabil cu o vechime foarte mare, pe care cam nimeni nu a vrut să o studieze foarte mult exceptând învățătorul satului Corbi. Particularitatea constă în faptul că este înnegrită de o mare vâlvătaie care însă nu a putut să șteargă inscripțiile de pe ea în totalitate.

La suprafață este înfășurată într-un metal care este turnat peste ea în diferite straturi, ca și când cineva ar fi vrut să o îmbrace în zeci de foițe, iar interiorul este pietrificat în totalitate. Cine a realizat-o și care era rolul ei? Să fi fost o piesă a vreunei tehnologii necunoscute?

Teoria săpării în stâncă a chiliilor de către diverși preoți și sihastrii ai bisericii nu stă în picioare văzând particularitațile incredibile pe care le prezintă monolitul în întregul său. Care preot ar fi venit aici fără mâncare și fără unelte ca să cioplească într-o piatră deosebit de dură astfel de minunății? Cu ce scop ar fi făcut-o? Ornamente în mijlocul pustietății?

Uitandu-te la precizia cu care au fost făcute, îți e greu să crezi astazi în aceste fabule cu care biserica a reușit să facă sfinte tot felul de pietre, picturi, statui și oameni doar, doar va încasa mai mulți bani de la oamenii veniți să asculte și să creadă poveștile lor.

Găurile și șanțul nu sunt cu siguranță făcute de interperii pentru că în acest caz ar avea marginile rotunjite de la apă. Tehnica ne amintește însă de cea folosita în Peru, la Tiwanaku/Pumapunku de o misterioasă civilizație care în astfel de locașuri turna metal pentru a lega blocurile de piatră între ele.

Ce anume era odata aici este greu de închipuit, dar cu siguranță ceea ce vedem este doar ceea ce a mai rămas din vestigiile unei misterioase și grandioase civilizații antice care trăia pe pământurile noastre.

Văzând măreția și marimea lor, nu poți să nu admiți că bunicii noștrii aveau dreptate când spuneau că aici, în România, trăiau giganții și titanii din legende.

Sursa: Blog romaniamegalitica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Minunata Românie – Hobiții și Shire-ul de Transilvania

Video-ul muzical de Duminică