in , , ,

Locuri misterioase de pe Pământ

Totuși există sute sau mii de astfel de locuri…

Următoarea este o listă de 10 locuri misterioase din întreaga lume. Locațiile includ structuri făcute manual, dar nu este clar cine le-a construit, cum au fost construite sau în ce scop. Multe legende și ipoteze sunt create în jurul acelor locuri.

Deci fără alte detalii, iată 10 dintre cele mai misterioase locuri de pe Pământ:

1. Liniile Nazca, Peru

Liniile Nazca sunt o serie de desene uriașe pe sol lângă Lima. Există sute de desene de diferite dimensiuni și niveluri de complexitate, iar cele mai mari dintre ele ocupă arii de peste 200 metri. Aceste desene sunt cel mai bine văzute dintr-un avion sau de pe dealurile din jur. Scopul liniilor Nazca nu este clar deși există multe ipoteze, una dintre ele fiind că poporul nazcă le-a creat pentru a fi văzute de zeii lor.


2. Stonehenge, Anglia

Acest monument preistoric a fost construit cândva între 3000 î.Hr. și 2000 î.Hr. Stonehenge este de fapt rămășițele unui inel de pietre în picioare iar motivul sau scopul acestuia rămâne neclar. O sugestie afirmă că Stonehenge ar fi putut fi un loc de înmormântare.

3. Puma Punku, Bolivia

Puma Punku face parte dintr-un complex mare de temple aflate în Tiwanaku – un sit arheologic din vestul Boliviei, care, în tradiția incașă, se crede a fi locul unde lumea a fost creată. Situl conține blocuri imense de piatră, cea mai mare fiind de 7,81 metri lungime și cântărește aproximativ 131 tone metrice. Nu este clar cum au fost transportate acele blocuri imense, prelucrate sau montate.


4. Moai, Insula Paștilor

Sunt figurile umane monolitice sculptate de oamenii Rapa Nui din stâncă între anii 1250 și 1500. Aproape toți Moai au capete excesiv de mari, trei optimi din dimensiunea întregii statui. Cei mai înalți Moai cântăresc 75 de tone, dar oamenii Rapa Nui au putut să mute aceste statui în jurul insulei. Încă nu se știe cum au realizat acest lucru, dar un lucru este cert: aceste statui sunt printre cele mai faimoase statui din lume.

5. Gobekli Tepe, Turcia

Situl uimește arheologii din întreaga lume. El datează din anii 8.000 î.Hr. – 10.000 î.Hr., când oamenii erau încă doar vânători-culegători. Acest lucru ne schimbă percepția asupra originilor religiilor, deoarece acest site este acum cel mai vechi loc religios descoperit. De asemenea, nu este clar cum acești oameni au putut să construiască și să mute piloni care cântăresc până la 20 de tone, cu 7.000 de ani înainte de construcția piramidelor!

6. Câmpia borcanelor, Laos

„Câmpia borcanelor” este un peisaj arheologic din provincia Xieng Khouang, Laos. Mii de misterioase borcane de piatră, unele atingând 3 metri înălțime, sunt răspândite pe grupuri în această zonă uriașă. Unii crede că borcanele obișnuiau să păstreze alcoolul, alții cred că au fost puse să colecteze apele pluviale, iar o altă presupunere este aceea că au fost folosite ca locașuri de înmormântare. Se pare că scopul real al borcanelor misterioase este la latitudinea fiecăruia.

7. Teotihuacan, Mexic

Teotihuacan este un sit arheologic din apropierea orașului Mexico. Orașul este plin de piramide și acoperă aproximativ 20 km pătrați. A fost un centru urban imens și casa probabilă pentru 100.000 de oameni. Orașul a fost distrus în urmă cu aproximativ 1.400 de ani și ulterior preluat de către azteci, numele modern fiind dat de aceștia, sensul fiind „locul în care au fost creați zeii”. Nu este clar cine au fost constructorii originali. Teotihuacan găzduiește Piramida Soarelui, una dintre cele mai uimitoare piramide din lume.

8. Monumentul Yonaguni, Japonia

Descoperit abia în 1987, această formațiune de roci subacvatice este situată în largul coastei Yonaguni, Japonia și este cunoscută drept „Ruinele Submarine Yonaguni”. Există o discuție continuă dacă acest site este natural sau creat de om, deoarece multe dintre elemente sunt greu de explicat. Astfel de elemente sunt: platforma în formă de stea, un perete drept de 10 metri, o coloană de piatră înaltă de 7 metri și multe altele. Inutil să spunem că nu se știe cine a construit structurile și când.

9. Piramidă bosniacă, Bosnia și Herțegovina

În 2005 un anunț a șocat lumea: cea mai mare și cea mai veche piramidă contruită de om a fost găsită în apropierea orașului bosniac Visoko și are 25.000 de ani! Săpăturile din situl pseudo-arheologic au început în 2006, împreună cu afirmațiile că au fost găsite tuneluri și blocuri de piatră. Săpăturile și căutarea dovezilor continuă.

10. Baalbek, Liban

Baalbek, Liban este locația celui mai mare templu roman construit vreodată. Ulterior a fost distrus de împăratul bizantin, dar printre ruinele sale puteți găsi Piatra Femeii Însărcinate (cunoscută și sub denumirea de Piatra de Sud) – unul dintre cei mai mari monolți excavați vreodată. Imensul bloc de granit cântărește 1.000 de tone! O a doua piatră similară se află aproape de ea, și care cântărește și mai mult – 1.242 tone. Nu se știe cum au fost transportate acele blocuri și de ce romanii au depus un astfel de efort în Baalbek – dacă au facut-o ei cu adevărat.

Sursa: romaniamegalitica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Zarathustra – Profetul ce a devenit „zeu”

Cutia cu metafore – Bun venit în secolul 21