in , , ,

Minunata Românie – Peştera Ialomiţei sau „Ialomicioarei”

Natura continuă să ne uimească…

Unele dintre cele mai frumoase şi surprinzătoare minuni ale naturii se găsesc pe teritoriul ţării noastre. În acest moment, România deţine 12.000 de peşteri care oferă un spectacol de gheaţă, roci şi apă.

Peştera Ialomiţei sau cum au botezat-o turiştii „Ialomicioarei”, este una dintre cele mai spectaculoase peşteri din România. Ea a fost redeschisă turiştilor după mai multe lucrări de modernizare – peste 6 milioane de lei au fost investite în pasarele noi, sisteme de iluminat sau sonorizare.

Situată pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, în localitatea Moroeni, judeţul Dâmboviţa, la o altitudine de 1.530 m, peștera este un loc extrem de răcoros ce reprezintă alternativa perfectă pentru cei care vor să scape de caniculă şi, în acelaşi timp, să aibă parte şi de aventură.

La intrarea în peșteră se găsește Mănăstirea Peștera Ialomiței de cult ortodox.

Peştera poate fi vizitată în fiecare zi, pe o suprafaţă totală de 400 de metri până în zona în care stalactitele sunt poziţionate în aşa fel încât dau impresia unui altar. Puteţi înnopta în zonă la cabana Padina sau în campingul Zănoaga.

Sursa: one

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Geocentrismul – Pământul este centrul Universului

Statul, taxe, drepturi și obligații – Opinia unui om suveran