in ,

Minunata Românie – Locuri care i-au cucerit pe străini

Binențeles ca sunt numeroase alte locuri superbe…

Avem o țară frumoasă care ascunde în orice colț locuri spectaculoase. De asta s-au convins și străinii, care, potrivit Cntraveler au rămas fermecați de următoatele locuri din Romănia:

Transfăgărășan

Leagă Muntenia de Transilvania, străbătând cei mai înalți munți din România: Făgăraș. Transfăgărășanul se situează pe locul al doilea ca altitudine în clasamentul șoselelor alpine din România, după Transalpina din Munții Parâng, care urcă până la 2145 m.

Castelul Bran

Inițial, Castelul Bran a fost o cetate militară de apărare, având la bază forma unui patrulater neregulat. În timp, ea a suferit numeroase modificări. I-a fost adăugat turnul de sud, un alt turn dreptunghiular a fost construit la est, iar între anii 1883 și 1886, acoperișul Castelului a fost îmbrăcat cu țiglă.

Castelul Corvinilor

Cstelul are un farmec aparte datorat stilurilor de construcție diverse, a prezenței unor inovații în plan militar și civil, precum și vieții tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani.

Palatul Parlamentului / Casa Poporului

Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă și cea mai grea clădire din lume.

Cazinoul din Constanța

Este unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale orașului Constanța, fiind ridicat în anul 1909 și inaugurat în luna august a anului 1910.

Salina Turda

Salina Turda s-a redeschis în 1992 și se poate vizita tot timpul anului. În 2017 se puteau vedea fostele mine Iosif, Rudolf, Ghizela și Terezia. De asemenea, demne de văzut sunt și utilajele medievale bine conservate din mină, de altfel unice în Europa, cum ar fi fierăria, crivacul și moara de sare.

Cimitirul Săpânța

Este faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor inhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.

Sarmizegetusa

Sarmizegetusa Regia a fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din șase fortărețe dacice din Munții Oraștiei folosit de Decebal pentru apărare contra cuceririi romane. După cucerirea Daciei și înglobarea ei în Imperiul Roman, capitala a fost mutată la Ulpia Traiana, aflată la 40 de km departare.

Statuia Regelui Decebal

Chipul regelui dac Decebal este un basorelief înalt de 55 m, aflat pe malul stâncos al Dunării, în apropiere de Orșova. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa.

Barajul Vidraru

Conform „Planului de Apărare al Argeșului” împotriva dezastrelor, dacă s-ar întâmpla ca barajul Vidraru să se rupă, viitura ar atinge 12 metri înălțime în Pitesti, în 72 de minute de la ruperea barajului.

Lacul Roșu

Este un lac de baraj natural format în urma prăbușirii unui versant din cauza cutremurului din 23 ianuarie 1838, la poalele Muntelui Hășmașul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului. Numele său provine de la Pârâul Roșu care traversează straturi de culoare roșie cu oxizi și hidroxizi de fier.

Bâlea Lac

Este un lac glaciar situat la o altitudine de 2034 m, în Munții Făgăraș. În 1932, lacul și o suprafață de aproximativ 180 ha în jurul lacului au fost declarate rezervație naturală. Au fost construite drumuri de acces în munte, iar în 1975 pentru facilitarea accesului la cabană și la traseele de creastă, s-a amenajat linia de telecabină.

Masivul Ceahlău

Masivul Ceahlău este cel mai înalt dintre grupa Munților Bistriței. Este străbătut de paralela 47 grade latitudine nordică și de meridianul 25 grade longitudine estică. Cel mai apropiat oraș este Bicaz. La poalele lui, la circa 800 de m altitudine se află stațiunea turistică Durău.

Delta Dunării

Aflata în mare parte în Dobrogea, Romania și parțial în Ucraina, este a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene.

Cheile Nerei și Parcul Național Beușnița

Parcul național reprezintă o zonă montană cu abrupturi calcaroase, doline, lapiezuri, peșteri (Peștera Lenuța, Peștera de sub Padina Popii, Peștera Bijuteria), avene, grohotișuri, chei, cascade, ponoare, pajiști și păduri. Acesta include rezervațiile naturale Cheile Nerei – Beușnița, Izvorul/Cascada Bigăr, Ducin și Valea Ciclovei – Ilidia.

Sighișoara

Centrul istoric a fost inclus pe lista monumentelor istorice din județul Mureș și în patrimoniul mondial UNESCO.

Timișoara

Numele localității provine de la cel al râului Timiș, combinat cu substantivul maghiar var, „cetate”, adică Cetatea Timișului. Situat pe râul Bega, orașul este considerat capitala oficială sau inima regiunii istorice Banat. Clădiri emblematice ale orașului sunt: Catedrala Mitropolitană și Opera Națională din Piața Victoriei, dar și Catedrala Ortodoxă Sârbă din Piața Unirii. Printre obiectivele turistice se numără Castelul Huniade, Palatul Baroc, Muzeul Satului Bănățean și Gradina Zoologică.

Brașov

Patron al orașului este considerată a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se află pe unul dintre contraforturile Bisericii Negre, îndreptat spre Casa Sfâtului, având stema Brașovului sculptată dedesubt în relief.

Sibiu

Municipiul Sibiu a reprezentat și reprezintă unul dintre cele mai importante și înfloritoare orașe din Transilvania, fiind un principal centru ale coloniștilor sași stabiliți în zonă.

Sursa: Blog romaniamegalitica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Descoperiri ale fizicii cuantice cu impact major

Astana – Capitala Noii Ordini Mondiale