in , , ,

Sistemul de învățământ și sclavia modernă

Rupe lanțurile „educației”…

Banii pentru sistemul educaţional vin de la stat. Statul ia bani de la FMI şi de la bănci. Aşa cum deja se știe, în vârful piramidei există câteva familii care deţin cele mai mari bănci din lume, care finanţează cele mai mari corporaţii din lume care dictează politicenilor ce politici să adopte şi astfel, implicit, ţărilor.

Începutul secolului XIX…

Anii 1900, a adus începutul erei industriale. Înainte de începutul erei industriale, nu prea existau sisteme educaţionale bine puse la punct. Dar acum era nevoie de oameni calificaţi care să muncească, aşa că s-au făcut sisteme pentru educarea maselor, spre „binele maselor”, evident.

Ce anume era în capul listei în aceste sisteme educaţionale? Ceea ce aveai nevoie ca să îţi poţi face treaba, să completezi hârtiile şi să acţionezi maşinăriile. Aşadar, în capul listei erau limba maternă şi ştiinţele exacte. Apoi, pe la mijloc, lucrurile de cultură generală, ştiinţele umaniste etc., pentru a putea schimba două vorbe la lucru cu colegii. Şi, la urmă, lucruri precum arta, teatrul, muzica, dansul, că doar nu o să te plătească şeful ca să cânţi la muzicuţă!

Aşadar, ne-au fost luate toate lucrurile care ne fac fiinţe unice, minunate şi irepetabile. Astfel din potenţialul uriaş pe care fiecare om îl are la naştere se alege praful. Pentru că e nevoie de mulţi sclavi.

Ce înveţi cel mai bine în primii 4 ani de şcoală? Să citeşti, să scrii, matematică, geografie? Câte puţin din toate, dar cel mai mult înveţi să asculți de autoritate! Stai frumos în bancă, aliniat perfect, în faţa altarului – catedra, unde se află „zeii” cărora trebuie să le aduci tributul de supunere. Apoi urmează în același stil gimnaziul şi liceul.

În perioada de 14 -18 ani se cristalizează personalitatea individului. Însă nimeni nu pare preocupat să îi dezvolte personalitatea tânărului şi să îl pregătească pentru viaţa reală. El este îndoctrinat cu multă teorie şi îi sunt create multe convingeri greşite despre modelele ce se află în programa școlară dictată de elite, iar apoi li se cere tuturor să se conformeze acelor modele – adică oi!

Tânărul sau tânăra simte că i se apropie sfârşitul şi începe să se zbată. Se numeşte criză de personalitate a adolescentului şi tot profesorii şi sistemul sunt cei care sunt revoltaţi: „Ce-i mă? De ce faci scandal la oră? Urlă hormonii în tine?”

Mai degrabă ar trebui să se numească agonia fiinţei umane care simte cum este transformată în oaie. Începe criza de personalitate şi încep întrebările: Cine sunt? Ce vreau? Cine mă poate ajuta?

Educo în latină înseamnă „a dezvolta din interior”. În şcolile noastre se face orice numai „dezvoltare din interiorul fiinţei” nu. Datoria cea mai mare a unei societăţi faţă de copiii şi tinerii săi este să îi ajute să aibă cât mai repede o existenţă independentă, să îi pună pe picioarele lor.

Din această cauză ceea ce se întâmplă azi în şcoli este trădare faţă de viitorul nostru. Şcoala pur si simplu te educă să fii un sclav bun. Priveşte în jur. Ce eşti îndemnat să faci după ce termini şcoala? Să îţi iei o slujbă… care e greu de găsit pentru că se cere experienţă iar tu în şcoală ai memorat informaţii şi nicidecum nu ţi-ai dezvoltat abilităţi.

Începând cu vârsta la care copiii sunt daţi la şcoală, sunt limpezi ca lumina zilei următoarele lucruri:

  • orice copil şi orice tânăr are multă energie fizică. Ce face şcoala? Îi ţine în bancă 5, 6, 7 sau mai multe ore pe zi.
  • orice copil şi tânăr ale talente unice care trebuiesc descoperite pentru ca el să îşi poată valorifica potenţialul uriaş. Ce face şcoala? Îi pune să memoreze informaţii şi îi bagă în ceaţă când se întrebă la ce ar fi mai buni.

Ca şi copil şi tânăr ai avea nevoie de următoarele lucruri:

  • să înveţi să faci bani. Ce se învaţă? Să îţi depui un CV la o firmă, să îţi iei un credit pentru casă şi maşină şi apoi să fii cu adevărat sclav. De ce nu eşti învăţat cum funcționează cu adevărat sistemul financiar ți astfel să faci bani destui ca să îţi iei casă şi maşină fără să ţi le ia banca când nu mai poţi să plăteşti ratele?
  • să înveţi să relaţionezi pe plan social. Aici intră atât relaţiile interumane cât şi relaţii de iubire şi cele de prietenie. Unde anume la şcoală eşti învăţat aceste lucruri?
  • Să îţi descoperi vocaţia. Există în şcoli un ajutor în acest sens!? Eu personal când am făcut psihologie în clasa a X-a, am luat un 7 amărât ca medie şi mi-a fost scârbă de materia asta. Nu am aflat ce anume înseamnă psihologia decât pe la 22 de ani, fiind student la politehnică, o facultate cu care nu aveam nici o tangență, însă asta mi-a oferit sistemul educaţional – o cale greșită.
  • abilitatea de rezolvare de probleme. Un alt lucru foarte necesar este să ştii să rezolvi probleme când ele apar și îţi trebuie o doză de creativitate pentru asta. Ştim deja toţi că în şcoli creativitatea este distrusă sistematic.

Am enumerat doar patru lucruri vitale pentru noi ca oameni pe care avem nevoie să le învăţăm, iar şcoala nu ne oferă nimic din ele.

Totuşi, să vedem ce ne oferă

Cel mai mult eşti învăţat despre obedienţă față de autoritate. La ce foloseşte? Să asculţi după ce termini şcoala de autoritate. E nevoie de 12 ani de îndoctrinare şi spălat de creiere ca să fim siguri că ai devenit un cetățean obedient în faţa autorităţii.

Cine este autoritatea după ce ai terminat şcoala? Corporaţiile multinaţionale, băncile, mass media. E nevoie de oameni care să lucreze pe cât mai puţini bani şi care să dea puţinii bani pe care îi au pe produse făcute tot de stăpâni.

Ce face sclavul/oaia de rând? Merge la lucru unde îşi vinde ore din viaţă pentru nişte mărunţiş. Probabil are credit şi trebuie să îl plătească aşa că orice urmă de demnitate şi respect de sine s-a dus de mult. Apoi merge acasă şi deschide televizorul.

90% din mass media, 90% din corporaţii şi industria alimentară, 90% din companiile farmaceutice sunt deţinute de elite. Şi ei vor să faci ce ţi se spune, căci de asta ai mers la şcoală. Aşa că stai la televizor şi acolo este autoritatea care îţi spune cum să te îmbraci, ce să cumperi, cum să te comporţi ca să fii iubit și acceptat de cei din jur. Iar cum cea mai mare teamă a noastră este aceea de a fi respinşi social, nu ne rămâne decât să ne conformăm?

Şi atât de spălate sunt creierele majorităţii oamenilor încât au fost dresaţi că atunci când cineva din grup este nonconformist, când nu se supune regulilor, când face ceva ce nu este social acceptat, o armată de „muppets” sar pe el.

Noroc că încă mai există destui nebuni pe lumea asta care să lupte pentru schimbare şi cărora nu le pasă de ce „spun cei din jur”. Nu este deloc întâmplător că toți oamenii cu personalitate din această lume, care au avut impact asupra ei, critică sistemul educaţional. Este evident ce se petrece pentru oricine este dispus să deschidă ochii.

Soluţia!?

Prima şi cea mai importantă armă este autoeducarea. În orice domeniu al vieţii, există azi educaţie care nu necesită 12 ani de şcoală, 5 de facultate, 2 de master şi 3 de doctorat. Indiferent că e vorba de sănătate, bani, iubire, abilităţi sociale, vocaţie sau orice altceva e important pentru tine, te poţi educa începând chiar acum.

Internetul a schimbat jocul şi azi mai mult ca oricând avem puterea noi, oamenii simpli ce au un calculator conectat la internet. Salvarea ta începe cu studiul acelor domenii care te pasionează. Dacă te bazezi doar pe şcoală, să facă om din tine şi să îţi aducă împlinire în viaţă ai piedut înainte să începi acest joc.

Următoarea armă este autocunașterea cu ajutorul psihologiei, cu ajutorul întrebărilor pe care ţi le pui. Este foarte important să ştii care îţi sunt talentele înnăscute, care îţi sunt pasiunile şi să le urmezi. E important să ştii cine eşti, ce anume vrei de la viaţă şi să îţi faci un plan pentru a obţine ceea ce vrei.

Apoi urmează perseverența. După ce începi să te educi singur (să scoţi ce e mai bun din tine ignorând sistemul educaţional) şi după ce faci o muncă de autocunoaştere ca să fii sigur că ştii ce vrei de la viaţă, e timpul să te loveşti de obstacole. Nu te aştepta să îţi iasă totul din prima. Nu poţi să repari într-o clipă ceea ce a fost stricat în mulţi ani.

Apoi, este vital să nu mai îţi pese de părerea celor din jur pentru că asta îţi face cel mai mult rău. Nu uită că singurul motiv pentru care încă nu faci ce vrei este teama că ceilalţi te vor judeca sau vor râde de tine.

Ce spune societatea despre cei care nu fac şcoala? Şi totuşi, majoritatea oamenilor cu realizări uriaşe s-au lăsat de şcoală.

Sursa: personalitatealfa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Minunata Românie – Grădina Zmeilor

Dragi români de pretutindeni – Să nu ne uităm niciodată eroii