in , , ,

Nan Madol – Orașul pierdut

Un alt sit megalitic învăluit în mister…

La mai bine de 4.000 km sud-vest de Hawaii, izolată complet în oceanul Pacific, se găsește insula Pohnpei, căminul a aproape 34.000 de oameni, în special fermieri și pescari. Într-o zonă a insulei ce este complet nelocuită se găseste Orașul Pierdut Nan Madol, loc al unora dintre cele mai misterioase ruine antice din lume.

Construit pe un recif de corali, chiar pe coasta estică a Pohnpei și întinzându-se pe mai mult de 200 de acri, Nan Madol e format din 92 de insulițe artificiale, conectate prin canale. Conform istoricilor, acest oraș antic, numit adesea Veneția Pacificului, a fost capitala dinastiei Saudeleur, ce a domnit între anii 500-1628 d.Hr.

Mulți arheologi sunt de acord că ridicarea acestor insule artificiale a început undeva în secolul al XIII-lea, fiecare fiind construită din bazalt șistos, o rocă neagră formată când lava bazaltică dintr-un vulcan se răcește în formă de coloane. Există un număr de coloane de bazalt scurse de-a lungul Pohnpeiului însuși.

Cum au reușit însă indigenii ce au locuit aici cu 800 de ani în urmă să construiască 92 de insulite, numai din gigantice coloane de bazalt?

Cercetătorii estimează că fiecare grindă de piatră folosită la construirea structurilor megalitice cântărește între 5 și 50 de tone și au fost stivuite ca să formeze ziduri înalte de 7,6 metri și late de 5,2 metri.

În jurul ruinelor de la Nan Madol sunt multe canale, despre care cercetătorii și arheologii afirmă că reprezentau rutele luate de bărci pentru mutarea acestor coloane bazaltice de-a curmezisul și în jurul insulei.

Majoritatea savanților insistă pe faptul că oamenii care au construit Nan Madol foloseau funii, tăvăluge și plute, dar încercarea de a dovedi această teorie a căzut. Adunând toate aceste grinzi de piatră, obținem o greutate de 750.000 de tone și putând muta aproximativ 2.000 de tone pe an, construcția sa ar fi durat peste trei secole – un efor masiv, genul de efort regăsit în constructța piramidelor din Egipt.

Ar putea însă exista o altă explicație pentru cum au fost capabili acești oameni antici să mute roci atât de masive kilometri, traversând insula spre o zonă din ocean, fără ajutorul mașinăriilor moderne?

Legendele afirmă ca lespezile, de fapt, zburau dintr-o parte a insulei în cealaltă, sau levitau. Constructorii antici ar fi folosit o tehnologie antigravitațională, prin care teoreticienii astronauților antici cred că pot explica multe din misterioasele situri megalitice din lume.

Aceasta amintește foarte mult de ceea ce cercetătorii numesc „levitație auditivă”, care, teoretic, este o tehnică de ridicare a pietrelor grele potrivind frecvența de sunet a materiei, anulându-i greutatea și putând fi astfel mutată din loc.

Oamenii ce traiesc în Pohnpei spun că acest loc nu a fost construit de ei; a fost aici înainte de a ajunge ei. Și tot ei spun că blocurile de bazalt au fost mutate ca de mâna unei fantome. De aceea, indigenii mai numesc Nan Madol „Orașul Fantomelor” și cred că orașul este blestemat.

Deși nu există înregistrări scrise în istoria insulei, miturile și legendele au supraviețuit de-a lungul generațiilor. Ele spun că Nan Madol este bântuit de un blestem antic și că oricine explorează ruinele va pieri. Insularii povestesc că văd lumini mișcându-se de-a lungul orașului noaptea și cred că daca își petrec noaptea acolo vor muri.

Când au venit europenii să colonizeze Micronezia în prima parte a secolului XX, aceștia au fost informați despre Nan Madol și așa-zisul blestem. Dar, în aprilie 1907, guvernatorul german Victor Berg nu a luat în seamă aceste avertismente și nu numai că a explorat ruinele insulei, dar chiar a deschis un mormânt al conducătorilor antici.

Localnicii spun că guvernatorul Berg a fost urmărit de sunete stranii în acea noapte și în dimineața următoare a murit în mod misterios din cauza blestemelor ce l-au urmat. Cu toate că înregistrările oficiale arată că guvernatorul a murit pe 30 aprilie 1907, lovit de insolație și epuizat de căldură în timp ce cerceta ruinele, indigenii insistă că moartea lui prematură s-a produs din cauza blestemului… și dovedesc că puteri nepământene păzesc misticul oraș insular.

Pot fi legendele locale despre forțe supranaturale de pe insulă adevărate? Și dacă da, cine sau ce bântuie aceste misterioase insule?

Teoreticienii astronauților antici pretind că cea mai viguroasă dovadă că o rasă avansată de extratereștri au ajutat la construirea Nan Madol, nu sunt megaliticele structuri de piatră, ci ce se poate afla sub ele. Nan Madol este un oraș mare și părți din el sunt scufundate. Și insularii spun că acolo se află un al doilea oraș, orașul zeilor, numit Kanemweiso.

Poate fi Nan Madol vestigiul unei antice baze extraterestre ce se extinde, adânc în mare? Sau dovada vie că a existat înaintea civilizatiei noastre una și mai avansată!?

Sursa: Blog romaniamegalitica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Misterul trovanţilor – Pietrele vii din Munţii Buzăului

Video-ul muzical de Duminică