in , ,

Cutia cu metafore – Ceașca de cafea

Bucurați-vă de viața pe care o aveți…

Un grup de oameni de succes aflați în apogeul carierei lor, toţi având joburi şi poziţii de vis, maşini şi case, au făcut o vizită unui fost profesor din facultate.

Discuţia a alunecat treptat spre cât de stresantă şi obositoare e viaţa zi de zi.

Profesorul i-a întrebat dacă vor să bea o cafea bună şi s-a întors din bucatarie cu un vas mare plin cu cafea şi cu o mulţime de ceşti.

Unele erau din porţelan fin, altele erau din sticlă, unele arătau normal, altele foarte delicate şi scumpe, iar altele foarte simple. Când toţi aveau câte o ceaşcă de cafea în mână profesorul le-a zis:

– Dacă aţi observat, fiecare dintre voi a pus cafea în câte o ceaşcă scumpă şi fină, lăsând ceştile simple şi ieftine goale pe masă. E normal să vreţi ceea ce e mai bun în viaţă, dar tocmai asta e sursa problemelor şi a stresului pe care îl aveţi zi de zi. Nu contează ce ceaşcă ai ales, cafeaua are acelaşi gust! Ceaşca nu adaugă nicio calitate cafelei. În cele mai multe cazuri o face doar să fie mai scumpă sau, în alte cazuri, nu putem vedea ce e de fapt înăuntru.
– Ceea ce aţi vrut voi de fapt a fost cafeaua, nu ceaşca şi totuşi, inconştient, aţi ales cele mai scumpe şi bune ceşti. Şi apoi aţi început să vă uitaţi la ceaşca celuilalt, gândindu-vă că e mai frumoasă decât a voastră.

Viaţa e ca o cafea bună: jobul, banii, cariera, maşina, casa, hainele, poziţia în societate sunt ceştile. Doar ne ajută să ne trăim viaţa, dar nu sunt viața. Hainele pe care le avem, poziţia în societate şi banii nu înseamnă viaţa. Ele doar ne ajută să trăim viaţa. Ele nu definesc ceea ce înseamnă viaţa. Din contră, majoritatea oamenilor care au mult, sunt invidioşi pe alţii care au şi mai mult şi nu reuşesc să se bucure de ceea ce au. Câteodată, concentrându-ne doar pe ceaşcă, uităm să savurăm cafeaua…

Cei mai fericiţi oameni nu sunt cei care au cele mai multe lucruri. Cei mai fericiţi oameni ştiu să se bucure cât mai mult de ceea ce au, acolo unde au, în momentul prezent.

Sursa: Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Planul Kalergi – Genocidul popoarelor europene

Adevărul te va elibera – Episodul 6: Epoca „Gilded Age”