in , ,

Triunghiul „Bermudelor” din Alaska

Locul misterios în care au dispărut deja peste 16.000 de oameni

Cu toții am auzit povești despre dispariția misterioasă a unor avioane și ambarcațiuni în Triunghiul Bermudelor (sau Triunghiul Diavolului). Aceasta este o suprafață de ocean situată între Florida, Puerto Rico și Bermuda.

Dar aceste legende nu se pot compara cu disparițiile cât se poate de reale care au loc în Alaska de zeci de ani. Există aici o zonă sălbatică și foarte misterioasă, cunoscută drept „Triunghiul Bermudelor din Alaska” sau „Triungiul din Alaska”. Oricum i-ai spune, acest triunghi este mult mai enigmatic decât „vărul” său tropical.

Disparițiile stranii

Granița Triunghiului din Alaska se întinde de la Barrow, situat pe coasta de nord a țării, până la Anchorage și Juneau, aflate pe coasta sudică. Acest spațiu include zone vaste de sălbăticie neexplorate de om. Este evident că pădurile întinse, piscurile înghețate ale munților și întinderile dezolante de tundră nu sunt tocmai cele mai sigure locuri din lume. În fiecare an, forțele armate ale statului desfășoară sute de misiuni de salvare a celor dispăruți. Însă aceștia sunt rareori recuperați, fie vii, fie morți.

Prespusa arie a triunghiul din Alaska

Triunghiul din Alaska s-a bucurat pentru prima dată de atenție atunci când a dispărut avionul politicianului american Hale Boggs. Dispariția a avut loc undeva între Anchorage și Juneau, în 1972 și declanșat una dintre cele mai mari operațiuni de salvare din istoria SUA. Au fost implicate 40 de avioane militare și 50 de avioane civile.Articolul continuă mai jos

Căutările s-au desfășurat pe o perioadă de 39 de zile și au acoperit o suprafață de 51.500 de kilometri pătrați. Totuși, operațiunea nu a avut niciun rezultat: nicio epavă, niciun rest de avion, nicio rămășiță umană. Nimic.

Hale Boggs (stânga) alături de președintele american JFK

După acest incident, congresul american a adoptat o lege care impunea instalarea de transmițători de locație în toate avioanele civile din SUA. Însă acesta nu a fost singurul avion dispărut. În 1950, un avion militar cu 44 de pasageri iar în 1990, un avion Cessna 340 în care se aflau pilotul și patru pasageri au dispărut pentru totdeauna.

Astfel de dispariții au devenit tipice în regiune. Cazurile nu sunt rare: din 1988, mai mult de 16.000 de oameni au dispărut în Triunghiul din Alaska. Media disparițiilor în Alaska este de 4 oameni la fiecare 1.000 de locuitori, adică dublu față de media națională a SUA.

Să fie de vină natura!?

Este ușor să spui că e vorba de niște oameni care s-au rătăcit și au fost răpuși de elemente. Dar numerele sunt prea mari pentru o astfel de concluzie.

Alaska – gură de vărsare a apelor glaciale

Un motiv pentru dispariția avioanelor ar putea fi faptul că terenul accidentat ascunde orice urmă a lor. De exemplu, în 1947, un avion a dispărut în timp ce zbura din Buenos Aires, Argentina spre Santiago, Chile. Soarta avionului a rămas necunoscută pentru mai mult de 50 de ani când doi alpiniști argentinieni au găsit epava avionului în timp ce urcau pe Muntele Tupungatu, în 1998.

Cei care au investigat cazul au tras concluzia că avionul se prăbușise pe un ghețar aproape vertical. Prăbușirea a declanșat o avalanșă, care a acoperit avionul în câteva minute.

Totuși, e puțin probabil că avalanșe similare au avut loc în cazul fiecărui avion care a dispărut în Triunghiul din Alaska. Și atunci, care este explicația pentru dispariția drumeților, turiștilor și oamenilor din zonă care nu se aflau într-un avion?

Omul-Vidră pe Pământ

Aici este punctul în care teoriile deviază de la linia explicațiilor științifice, ca să zicem așa. Dennis Waller autorul cărții „În căutarea lui Kushtaka, celălalt om al zăpezilor din Alaska: Omul-Vidră al indienilor Tlingit”, explorează istoria unor creaturi mitice care își pot schimba înfățișarea. Aceste creaturi apar în poveștile indienilor Tlingit și Tsimshian, originari din sud-estul statului Alaska.

Omul-Vidră – descriere artistică

Kushtaka se traduce prin „Omul-Vidră de Pământ” și este o creatură similară cu Bigfoot. Legenda spune că creatura le apare călătorilor sub o formă irezistibilă (cum ar fi o rudă apropiată sau un copil vulnerabil). Apoi creatura ademenește victimele spre un râu din apropiere, unde le sfâșie sau le transformă în alt Kushtaka.

O explicație mai rațională este că superbii ghețari din Alaska au înghițit oamenii și avioanele care au dispărut. Deși par constituiți din gheață solidă, ghețarii au multe camere ascunse. Aceste crevase pot fi mai mari decât casele sau chiar decât blocurile. În plus, mai există și căderile de zăpadă ale climatului de nord. Așa că disparițiile ar putea fi cauzate de faptul că victimele au fost îngropate sub zăpezi.

Piramida din Alaska

Dar poate că una dintre cele mai ciudate legende din Alaska a intrat în atenția publicului relativ recent, în 1992. Atunci, postul de televiziune local Channel 13 Anchorage a relatat despre aparenta descoperire a unei piramide imense, parțial îngropate, la aproximativ 50 de kilometri de Muntele McKinley.

Coordonatele așa-numitei piramide din Alaska: 63°17’51.40”N 152°31’24.49”W

Reportajul relata situația unor oameni de știință care, în anticiparea unui test nuclear ce urma să fie efectuat de chinezi, au instalat în zonă echipamente de înregistrare seismică. Cu această ocazie, au descoperit structura masivă parțial îngropată. 20 de ani mai târziu, această poveste bizară a fost adusă din nou în atenție de cercetătoarea Linda Moulton Howe.

Oriunde s-ar ascunde „vinovatul”, în natură sau în supranatural, un lucru este cert: există pe această lume lucruri și locuri mai ciudate decât fanteziile SF…

Sursa: incredibilia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Râpa Diavolului – Un loc paranormal

Revolta împotriva alimentelor procesate și aditivate