in , , ,

Misterul Castelului de Coral

O creație enigmatică…

Orașul Homestad, din Florida, SUA, este renumit pentru o atracție turistică pe care lumea o compară adeseori cu piramidele din Gizeh și Stonehenge.

Misterioasa creație a fost denumită „Castelul de coral”, însă inițial a fost botezată „Parcul Rock Gate” de către inventatorul și constructorul ei, Edward Leedskalnin.

Construcția a fost începută în secret în 1920 și a fost nevoie de 28 de ani pentru a fi terminată, materialului folosit fiind în totalitate coral. Fără ca nimeni să afle cum a procedat, Leedskalnin a reușit să transporte și să cioplească blocuri imense de coral, unele cântărind peste 30 de tone.

Cine era Edward Leedskalnin

Edward Leedskalnin, circa 1910

Motivul pentru care procesul de construcție a durat atât de mult este că întregul parc este opera unui singur om – Edward Leedskalnin. Născut în Stameriana, Letonia, în anul 1887, Leedskalnin avea înălțimea de 1.52 metri și cântărea doar 45 de kilograme.

Potrivit legendei, a cerut în căsătorie o femeie, pe Agnes Scuffs, când avea 26 de ani. Dintr-un motiv necunoscut, femeia a rupt logodna, drept urmare, Leedskalnin s-a hotărât să plece la New York. A ajuns acolo în aprilie 1912 însă nereușind să-și găsească de lucru în următoarele șase luni, a ales să plece mai departe.

De data aceasta, s-a orientat spre coasta Pacificului unde a câștigat bani de pe urma industriei lemnului, care era în plină dezvoltare. Unele relatări sugerează că Leedskalnin a ajuns în Florida căutând un climat mai cald, după ce fusese diagnosticat cu tuberculoză. Acolo și-a cumpărat o bucată de pământ și a început să lucreze la o casă demnă de fosta lui logodnică.

Cum a fost construit parcul de coral?

Ușa rotativă de 9 tone – poate fi mișcată cu degetul

Mulți cred că dragostea lui Edward pentru Agnes Scuff a fost motivul hotărâtor din spatele creării magnificului parc Rock Gate. Fără ca cineva să îi afle metodele, Edward a scos din carieră, a transportat și a cioplit pentru zidurile noii lui case în jur de 1.000 de blocuri de coral, unele avand peste 30 de tone.

Vecinii au declarat că a transportat măcar o parte din ele cu camionul de la cariera aflată la 16 kilometri distanță. Dar asta tot nu explică modul în care un singur om a reușit să încarce și să descarce megaliții din camion. Mai mult, camionul nu a fost folosit doar pentru a transporta materiale pentru casa lui.

Masă și scaune de coral

Edward a folosit alte 100 de tone de coral ca să construiască ornamente și mobilă. Una dintre priveliștile incredibile din parc este un obelisc ce cântărește 28 de tone și un singur bloc de coral care îndeplinește funcția de ușă.

Cum a construit Leedskalnin Castelul de coral?

Teoriile sunt la marginea paranormalului. Cum misteriosul creator lucra numai noaptea, ca să evite privirile indiscrete, putem doar să speculăm despre felul în care Edward a construit Castelul de coral.

Unele povești spun că, împinși de curiozitate, vecinii săi s-au hotărât să arunce o privire într-o noapte. Vecinii au spus că Edward și-a pus palmele pe un bloc de piatră și a început să cânte. Blocul a reacționat și a început să leviteze. Sună „prea fantastic” pentru a fi credibil. Din acest motiv, scepticii au respins această teorie.

O altă teorie spune că Edward putea controla niște puteri ascunse ale minții – probabil telekinezia – și a reușit să miște fiecare bloc prin această metodă. Alții au venit și l-au întrebat direct cum reușise. Tot ce a spus Edward a fost că folosise pârghiile și gravitația, la fel ca egiptenii antici care construiseră piramidele. Edward insinua că deținea controlul asupra magnetismului și electricității și cunoștea în întregime secretele din spatele construirii piramidelor: „Am descoperit secretele piramidelor și am aflat cum egiptenii și constructorii antici din Peru, Yucatan și Asia, folosind unelte primitive, au ridicat și poziționat blocuri de piatră care cântăreau multe tone!” Dorea Edward doar să pară enigmatic sau era ceva adevăr în spusele sale?

Câmpuri de energie?

Grădina de coral, 2014

După ce au stat în arcul porții, mai multe persoane s-au plâns de dureri de cap. Știința a încercat să explice toate acestea și o parte din datele adunate în timpul investigaților au sugerat că, în anumite puncte-cheie ale sitului, energia telurică fluctuează.

Potrivit Wikipedia, „un curent teluric (din latinescul „tellus”, adică „pământ”) sau curent al Pământului este un curent electric care se deplasează subteran sau prin mare. Curenții telurici apar atât din cauze naturale cât și din cauza activității umane, iar acești curenți discreți interacționează după un tipar complex.”

Asta ar însemna că Edward a proiectat și a construit întregul sit deasupra unor convergențe de energie. Când doi sau mai mulți dintre acești curenți de energie se intersectează, ar putea să apară un efect neobișnuit. Este, oare, posibil ca unul dintre aceste efecte să fie o formă de antigravitație sau o schimbare a magnetismului natural al Pământului?

Pe drept cuvânt, Castelul de coral este considerat a fi o minune arhitecturală și inginerească.

Cum a reușit un singur om să construiască așa ceva!? Din păcate, s-ar putea să nu aflăm niciodată răspunsul la această întrebare fiindcă în 1951 când a murit, Leedskalnin a luat toate secretele cu el în mormânt.

Sursa: incredibilia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Civilizații antice și simboluri oculte

Puma Punku – Enigmaticul complex megalitic