in , , ,

Civilizații antice și simboluri oculte

Redescoperim trecutul…

O întrebare care ne macină pe toți în legătură cu istoria antică este „de ce au construit civilizațiile străvechi piramide și alte structuri megalitice pe toate continentele?” Dacă aceste civilizații nu erau conectate și nu comunicau în niciun fel, de ce au urmat tipare arhitecturale identice? S-au inspirat din același loc? Cum se face că utilizau aceleași simboluri oculte? Sunt întrebări esențiale, ale căror răspunsuri rămân un mister pentru cei mai mulți istorici.

În continuare, îți prezentăm câteva dintre similitudinile cele mai frapante care leagă civilizațiile antice și care indică o legătură clară între ele, dar pe care curentul tradiționalist al istoriei continuă să o respingă.

Construcția piramidelor

Aceste monumente antice impresionante pot fi găsite peste tot în lume: de la piramide în trepte, la piramide clasice sau cu muchiile rotunjite, aproape toate culturile antice au construit piramide care pun la îndoială modul în care istoricii clasici privesc vechile civilizații.

Egiptenii, chinezii, civilizațiile precolumbiene, incașii, mayașii, aztecii și numeroase alte civilizații antice (posibil chiar și din Antarctica și, mai aproape de România, în Bosnia-Herțegovina zilelor noastre) au ridicat piramide care rezistă și acum. Până acum, nimeni n-a reușit să înțeleagă scopul real al acestor construcții.

Au fost ele într-adevăr concepute pentru a servi drept morminte? Sau poate erau folosite ca depozite, monumente în onoarea zeilor? Sau, așa cum tot mai mulți încep să creadă, este oare posibil ca piramidele să fi fost construite pentru a capta energiile naturale ale planetei și ale universului?

Ceea ce ne intrigă și mai mult este faptul că majoritatea construcțiilor de acest gen au o componentă astronomică. Dacă ne uităm la piramidele de pe Platoul Gizeh, la cele de la Teotihuacan sau chiar și la piramidele din China, vom vedea că toate par a fi aliniate cu anumite constelații.

Cum au fost acești oameni, considerați primitivi, capabili să poziționeze monumente cu o asemenea precizie? Aceasta rămâne una dintre cele mai mari enigme ale istoriei.

Clame de metal

Urme ale acestei presupuse tehnologii pot fi observate în templele megalitice și pe multe alte monumente preistorice din lume. Care era adevărata funcționalitate a acestor clame de metal? Și, mai important, cum s-a propagat această tehnologie străveche în toate colțurile lumii?

Urme ale clamelor de metal pot fi văzute la construcții realizate de egiptenii și grecii antici, civilizațiile precolumbiene, incași, dar și în alte zone. Așadar, este oare posibil ca acești constructori antici să fi învățat tehnica din aceeași sursă?

T-uri misterioase, sculptate în piatră, au fost descoperite la Tiahuanaco, Koricancha și în situl de la Yuroc Rumi, Vilcabamba. Aceste clame au mai fost folosite la construcția Parthenonului, dar și în Mesopotamia, Egipt, Cambodgia.

Simboluri oculte: svastica

Svastica este unul dintre cele mai vechi și mai răspândite simboluri de pe Pământ. În prezent, din cauza preluării simbolului de către naziști, există ideea preconcepută conform căreia svastica reprezintă răul și moartea, dar svastica era, la origini, un simbol al păcii și prosperității fiind utilizată de numeroase culturi și civilizații de-a lungul istoriei.

Svastica este, de fapt, un cuvânt în limba sanscrită și semnifică „ceea ce este bun” sau „totul este bun”. Oricare ar fi traducerea, este clar că simbolul este pozitiv. În hinduism, svastica este un simbol sacru, asociat un norocul și prosperitatea.

Arheologii au avut păreri împărțite despre originea exactă a svasticii. Cercetările recente au arătat că cel mai vechi obiect cu motive în formă de svastică este o pasăre sculptată din fildeșul unui mamut, descoperită în așezarea paleolitică Mezine (Ucraina), care datează din 10.000 – 12.000 î.e.n.

Cultura Vinca ce se întindea în jurul Dunării, în România, Serbia, Bulgaria și Macedonia, a fost una dintre primele culturi care au folosit simbolul svasticii.

Simboluri oculte: conul de pin

Din Roma Antică în Mesopotamia, conul de pin sau de brad este, fără îndoială, unul dintre cele mai misterioase simboluri ce se regăsesc în arta și arhitectura antică.

Mulți cercetători susțin că simbolul conului de brad se referă la cel mai înalt grad de iluminare, lucru recunoascut în aproape toate culturile antice.

Conul se regăsește pe monumente construite de asiatici, babiolnieni, egipteni, greci sau romani. În mod bizar, conul de brad pare să fi avut aceeași semnificație în toate aceste culturi, și anume glanda pineală sau „cel de-al treilea ochi”.

La fel ca în cazul piramidelor sau al clamelor de metal, motivul pentru care acest simbol este atât de răspândit rămâne un mister.

Concluzie:

Tindem să credem că noi suntem apogeul civilizației, cei mai inteligenți și mai evoluați tehnologic. Din păcate istoria este ascunsă și prezentată în așa fel încât menține această crediță. Dar oare toate aceste descoperiri, unele dintre ele neputând fi executate cu tehnologia de azi, nu stau dovadă că o civilizație avansată a locuit odată pe Terra, așteaptând să fie redescoperită!?

Sursa: incredibilia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Minunata Românie – Cascada Șapte Izvoare

Misterul Castelului de Coral