in , ,

Puterea terapeutică a copacilor

Natura și secretele ei…

În trecutul nu prea îndepărtat, oamenii credeau că fiecare floare sau copac este protejată de un spirit și că, deasupra acestora sunt altele și altele, într-o ierarhie bine fundamentată și perfect logică pentru acele vremuri. Acesta e și motivul pentru care multe popoare se închinau unor zâne sau zeități locale, a căror menire era de a proteja adevărul și existența tuturor sufletelor, întrupate în oameni, animale sau plante.

Cei care au ajuns la cel mai ridicat nivel al divinizării naturii au fost druizii, cunoscuți ca cei mai puternici preoți din toate timpurile și al căror mister nu a putut fi pătruns nici în zilele noastre.  Acum câteva mii de ani, sacerdoții vechi descoperiseră secretul prin care omul putea să stăpânească natura, atâta vreme cât ceea ce facea era corect. Din punct de vedere clinic, ei au asociat diversele boli umane cu energiile circulatorii din trunchiurile copacilor, astfel:

  • bolile de oase și de articulații, dereglările urinare și anale, pot fi ameliorate și tratate în preajma copacilor ale căror frunze au culoarea roșie;
  • bolile intestinelor precum și afecțiunile organelor genitale, pot fi tratate în preajma copacilor cu frunze sau flori cărămizii, în special toamna și primăvara;
  • bolile de rinichi, stomac, duoden, pancreas, ficat, splină, vezica biliară și afecțiuni ale coloanei cerebrale își găsesc ameliorarea în preajma copacilor cu frunze și flori galbene;
  • pentru tratarea bolilor de plămâni, de inimă, a glandelor mamare și a timusului, sunt recomandați copacii încărcați cu verde. Acesta e și motivul principal pentru care mulți medici le recomandă pacienților lor concedii în zone muntoase, unde brazii funcționează ca adevărate sisteme naturale de tratament. 

Copacii sunt de două tipuri:

  • cei care furnizează energie organelor slăbite: au o acțiune de creștere a imunității organismului, de înlăturare a senzațiilor de durere din zona inimii și de normalizare a circuitului sanguin;
  • cei care absorb energiile negative din corp, curățind zonele bolnave și pregătindu-le pentru un circuit energetic sănătos: oferă o încărcare nouă cu energie și totodată au ca efect blocarea energiilor negative care ne perturbă și care ne provoacă dureri.

Energiile arborilor nu sunt mereu aceleași. Astfel, la copacii cărora le cad frunzele toamna, energia descrește liniar din primăvară cu circa 60–70%, pe când brazii, pinii și alți copaci cărora nu le cad frunzele, energia le scade, în perioada toamnă-primăvară, cu maxim 25%.

Atentie! Energiile mai multor copaci de specii diferite, poate influența negativ circuitul energetic. Astfel, dacă un plop și un mesteacăn sunt sădiți unul lângă celălalt, energia plopului paralizează circuitul energiei din mesteacăn și face ca pe partea comună celor doi copaci, mesteacănul să nu aibă frunze. Acestea se vor reorienta către partea opusă sau către lateralele mesteacănului, cât mai departe de vampirismul energetic al plopului. Același lucru se poate întâmpla și în cazul staționării oamenilor în preajma mai multor specii de pomi, fiecare influențând în felul său circuitul forței vitale din organismul uman și putând duce la o blocare a acestuia, implicit la apariția unor stări dezagreabile sau de boală.  

Salcâmul

Deși mulți îl privesc cu suspiciune, considerând că este folositor doar ca lemne de foc, salcâmul are capacitatea de a aduce buna dispoziție în trupul cuiva și de a prelua vibrațiile negative din organism. Specialiștii în energetică îl consideră un donator universal de bioenergie, forța vitală răspândită de el fiind recomandată tuturor organismelor. Sunt suficiente 20 de minute de stat la umbra unui salcâm, dacă se poate chiar lipit de trunchi, pentru ca să se instaleze o stare de bine general, de ușurare și bună dispoziție. Efectul nu e același în cazul în care câteva crengi de salcâm sunt rupte și puse în apartament, pentru că prin desprindere de trunchi se taie și legătura cu conductorul principal de energie, respectiv cu tulpina salcâmului. Energia salcâmului este recomandată celor afectați de munca în condiții stresante, când organismul a preluat vibrațiile negative specifice, celor supărați din motive sentimentale. De asemenea, apropierea salcâmilor are un efect calmant asupra femeilor aflate în perioada menstruației, atunci când se instalează o stare generală de iritare.

Mesteacănul 

Mesteacănul este un copac special, plin de energie, dar care nu o dă decât persoanelor foarte legate sufletește de el. Deși pentru unii poate părea ciudat, mesteacănul simte imediat ceea ce gândește cu adevărat un om, fapt ce nu recomandă apropierea de el a persoanelor ascunse. În trecut, fetele aduceau ofrande la rădăcina mestecenilor și le cereau împlinirea unei dorințe, de regulă de natură sentimentală. Existența unei păduri de mesteceni arată că în solul respectiv se găsește și o mare cantitate de argint. În plus, însuși mesteacănul are o strălucitoare culoare argintie, betulina din scoarța sa făcându-l, practic, să strălucească de la distanță. Un mesteacăn cultivat în grădina casei protejează zona de microbi. Acest lucru s-a demonstrat și în perioadele cu epidemii de holeră sau ciumă, când gospodăriile în care se găseau mesteceni au fost ocolite de dezastruoasele molime. Mesteacănul permite o întărire a rezistenței organismului la apropierea bolilor și acționează deopotrivă asupra psihicului uman, întărind voința persoanei în cauză. Pentru a crește imunitatea organismului e suficient să aveți în dormitor un săculeț cu frunze mărunțite de mesteacăn. Înainte de culcare deschideți gura săculețului și lăsați așa peste noapte. Dimineața, imediat cum vă ridicați din pat, închideți săculețul, pentru ca energiile frunzelor să nu fie perturbate de energiile zilei.   

Salcia

A fost considerată dintotdeauna o plantă specială, fiind folosită într-o mulțime de ritualuri cunoscute pentru capacitatea sa de protecție împotriva entităților negative. Specialiștii în energetica copacilor numesc salcia Arborele Binelui, pentru că energiile emise îi protejează pe cei aflați în apropierea sa. În plus, s-a constatat că, crengile de salcie, rupte, continuă sa emită propria lor energie benefică, până la uscarea completă și căderea ultimei frunze de pe ramură. Din punct de vedere terapeutic, apropierea de salcie este recomandată persoanelor care suferă de un puternic dezechilibru interior, persoanelor care tind să plângă din orice și care văd doar partea neagră a vieții. Energia salciei preia vibrațiile negative ale organismului, motiv pentru care i se mai spune și plângătoare, întrucât elimină reziduurile negative preluate dintr-un corp. De obicei e bine ca după o perioadă de circa 20–30 de minute de stat în apropierea unei sălcii, să urmeze o perioadă în care organismul curățat de energiile negative să fie întărit de energiile unui stejar sau chiar ale unui salcâm. Cea mai bună perioadă de terapie cu salcie este între orele 18–21, dar efectul maxim este în perioada de primăvară.

Stejarul

Specialiștii din toate timpurile au fost uimiți de longevitatea acestui copac. Mai mult, măsurători recente au arătat că un singur stejar matur, purifică aerul la fel ca 1000 de alți copaci din specii diferite. Energia acestui arbore este foarte puternică, astfel că orice apropiere de un astfel de pom poate da o senzație de amețeală placută, creând senzația că ești atât de puternic, încât nimic nu-ți poate sta în cale. Când vă simțiți în impas, când nu știți ce decizie să luați, când simțiți că vă slăbesc puterile și sunteți gata să renunțați, este recomandată o terapie cu ajutorul acestui copac. Pentru cei interesați, forța maximă a stejarului este în cursul nopții, între orele 21.00–05.00. Pentru a combina puterea stejarului cu forța geometrică, se recomandă să vă faceți o piramidă triunghiulară din crengi subțiri de stejar. Crengile vor fi prinse între ele cu sfoară roșie. Când vă simțiți nehotărâți sau slabiți, luați în palme piramida de stejar și tineți-o timp de 10–15 minute. Efectul va fi pe măsura asteptărilor.   

Teiul

Puțini sunt cei care nu au băut parfumatul ceai de tei, recomandat pentru cazuri de stres, oboseală și pentru diminuarea energiei sexuale. Pentru că, deși energia sexuală este un subiect de laudă în perioada tinereții, aceeași energie sexuală deturnează atenția și puterea de concentrare a unei persoane. Astfel, persoanele cu o puternică sexualitate nu reușesc, de regulă, să se concentreze asupra proiectelor profesionale, gândindu-se doar la cum să-și satisfacă nevoile fiziologice. Lucru extrem de negativ pentru cei care vor să se realizeze profesional și material. În atare condiții, apropierea unui tei este benefică pentru reducerea acestei energii. Este suficient să aveți plantat în fața blocului sau lângă casa un tei și să lăsați geamurile deschise, pentru ca mirosul de tei să inhibe energia sexuală. Mai mult, energia teiului acționează eficient asupra celor care stau la umbra sub copac, blocând energia sexuală și permițând organismului să o redirecționeze fie mental fie într-o altă direcție. Același efect îl au crengile de tei cu flori, puse în dormitor, cel mult 21 de zile, pentru că după aceea energia se scurge. Dupa acea perioadă se vor folosi doar florile de tei, pentru ceaiurile de rigoare. 

Pinul

Are un puternic efect revigorant, încărcarea cu energie făcându-se foarte repede. Astfel, este suficient să stați cel mult 5 minute lângă un pin, strângând între degetele de la mâna stângă acele de pe o creanga, pentru a vă simți în putere. Se recomandă celor care practică diverse sporturi, nu neapărat de performanță, pentru o mai bună dozare și conservare a energiei proprii. E bine să aveti în casă un pin, pus într-un ghiveci. Când se va dezvolta prea mult, îl puteți pune afară, fie la intrarea în casă, dacă stați la curte, fie în grădina din fața blocului.  

Bradul

A fost unul dintre copacii considerați sfinți și cu o puternică încărcătură magică. În trecut se spunea despre el că poate deschide porțile către alte lumi, ușurând trecerea spiritelor abia plecate și protejându-le de interacțiunea cu forțele malefice. Sute de ani, rășina bradului a fost folosită în ritualurile magice, fumul acesteia curățind zona dorită. Și la ora actuală, credințele populare consideră că o creangă de brad ținută în casă, îndepărtează energiile negative. Cei care suferă de reumatism și de alte boli articulare, pot face baie în care au pus, în prealabil o fiertura de muguri de brad. Un alt tratament pe baza de rașină de brad este recomandat celor care au eczeme sau alte infecții ale pielii și mai ales hemoroizi – să nu uităm că hemoroizii sunt o boală contemporană, datorată lipsei de mișcare și statului îndelung la birou.

Castanul

Deși castanul este un excelent donator de energie vitală, apropierea îndelungată de el poate crea o falsă impresie de comfort psihic, putând da chiar și efecte halucinogene, descătușând psihicul și trezind fantezia. Câteva castane purtate permanent în buzunar și strânse din când în când în palme, vă ajută să scăpați de stările de tensiune acumulate în cursul zilei. Apropierea de castan este recomandată dimineața, între orele 01.00–07.00, când energia pomului este la nivelul său maxim. 

Vâscul

Bolile pe sistem nervos și epilepsia, pot fi mult ameliorate și chiar tratate de cura de vâsc, mai exact de înghițirea unui pahar cu apa în care au fost puse 2 lingurițe de praf de vâsc. Lichidul se bea dimineața, pe nemâncate și abia la minim o oră după aceea se poate mânca ceva, de preferință nu carne (puteți mânca brânză, ouă, etc.). Efect calmant are și cununa de vâsc pusă la capătul patului care, pe timpul nopții, curăță psihicul persoanei din camera respectivă. Atentie! Nu se recomandă vâscul de pe plop, tei, nuc, salcie, salcâm, paltin, arțar ci doar cel de pe măr, păr, gutui, prun, pin și brad. De asemenea, persoanele hipotensive, hipotone și care suferă de anghină pectorală, nu vor folosi în nici un caz tratamentele cu vâsc.

Aristotel spunea: „Dacă o cale e mai bună decât alta, atunci fii sigur că e calea naturii.”, iar în tot acest infinit al naturii, „copacii sunt efortul nesfârșit al Pământului de a vorbi cu cerul.” – Rabindranath Tagore.

Sursa: Blog amira

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Indicii ale Pământul Plat – Episodul 8: Forța creatoare

Profețiile înfricoșătoare ale maicii Shipton