in , ,

Vibrațiile energetice și dimensiunile Universului

Materialismul ne coboară. Spiritualitatea ne ridică…

Deși este un subiect „la moda” în discuțiile spirituale, în cercurile esoterice/mistice, sau chiar în mass-media, rareori găsești o explicație clară, rezonabilă a fenomenului.

Totul în univers este energie, într-o formă sau alta: materia solidă este o iluzie, tot ce vedem în jurul nostru este doar energie condensată în diferite forme care nouă ne apar ca fiind solide. Realitatea înconjurătoare are la bază o matrice energetică, un câmp energetic unic. Acest câmp se află la fundamentul a tot ce există și are diferite nume: câmp cuantic universal, matrice divină, sursă, câmp unificat, etc.   

Toata energia se află într-o permanentă mișcare de tip oscilatoriu, numită vibrație. În fizică, vibrația este definită ca o serie de mișcări executate în mod alternant în jurul unei poziții de echilibru. Toate formele vibrează cu o anumită frecvență și lungime de undă. Frecvența arată de câte ori se repetă o mișcare de oscilație completă în unitatea de timp, măsurată în Hertz. Lungimea de undă este distanța la care se repetă aceeași formă de undă; în cazul undelor sinusoidale (cele mai des întâlnite forme de undă), este distanța între două vârfuri succesive.

Dimensiuni: Dimensiunea a treia, a patra, a cincea!? Cei mai mulţi oameni se gândesc la dimensiuni ca la o relaţie între timp şi spaţiu – axele x, y şi z şi cu timpul care este cea de a patra. Nu despre asta vorbim aici. Diversele nivele dimensionale sunt legate mai mult decât orice altceva de armonice şi de muzică. Pianul are, de la nota Do de jos la nota Do de sus, 8 clape albe pe tastatură ce reprezintă tonurile notate cu litere de la C la C, ca în figura de mai jos, aceasta fiind octava obişnuită. Între ele se află 5 chei negre, care reprezintă semi-tonurile și împreună formează gama cromatică, adică cele 13 note. De fapt sunt 12, iar cea de a treisprezecea este prima din următoarea octavă.

Sunetul este o unda sinusoidală, la fel ca și lumina sau radiația electromagnetică în general. În toată această realitate în care ne aflăm, toate lucrurile au la bază unde sinusoidale. Fizica cuantică privește tot ce există în realitate în două moduri- ca fiind alcatuit din particule sau ca fiind compus din unde care vibrează permanent. Din această a doua perspectivă, toate obiectele reale, fizice, sunt de fapt modele de vibrație a undelor energetice. Dacă suprapui această viziune a lumii (o lume a undelor vibrând pe frecvențe diferite) peste realitatea armonicilor muzicale , putem în sfârșit să definim dimensiunile.  

Nivelele dimensionale de existență: sunt date de diferitele lungimi de undă cu care vibrează energia în Univers. Altfel spus, diferența dintre această dimensiune și o alta, este chiar diferența între lungimea de unda de aici și lungimea de undă cu care energia vibrează acolo. E ca la radio: roteşti butonul şi recepționezi o lungime de undă diferită. Dacă schimbi lungimea de undă a conştiinţei tale şi prin asta toată lungimea de undă a tiparului tău corporal din acest Univers, pur şi simplu dispari din această lume şi reapari în cea cu care te-ai acordat. S-a teoretizat că lungimea de undă în care trăim în acest moment este 7,23 cm.

Ca și la notele muzicale, există o limită clară între unde se termină o dimensiune și unde începe cealaltă, dată de lungimea de undă. Acest lucru este valabil și pentru frecvența de vibrație a energiei. Cu cât urci mai mult în nivelele dimensionale, lungimea de undă se scurtează, frecvența se mărește, iar energia creşte. Dacă cobori, lungimea de undă creşte, frecvența scade, iar energia descreşte, devine mai densă.

Privind fiecare notă din scala cromatică ca un cerc, avem 13 cercuri, fiecare cerc reprezintând o cheie/clapă de pian, albă sau neagră. Cercul gri de la sfârşit este cel de al treisprezecelea şi cel de la care începe următoarea octavă. Cercul negru reprezintă dimensiunea a treia, unde suntem noi. Cercul următor este dimensiunea a patra unde se află fiinţele care fac channelling; tot aici explorezi când eşti proiectat astral sau visezi lucid. Așa cum vă daţi seama, sistemul muzical urcă şi coboară la infinit – octave ale octavelor ale octavelor. Teoretic, aşa se întâmplă şi în Univers – un spectru infinit de universuri, în ambele sensuri – în sus şi în jos.    

Dintre dimensiuni, una anume de menționat este cea de a patra dimensiune, cunoscută, în general ca tărâmul astral. Cei care au vizitat tărâmul astral se regăsesc de obicei într-un mediu în care toate simţurile par extrem de mărite. Gândurile pot, de fapt, să se contureze instantaneu şi orice ne dorim se poate manifesta, în procesul creaţiei, folosindu-ne de puterea imaginaţiei. Planul astral vibrează la o frecvenţă mult mai înaltă decât planul fizic. Nu există gravitaţie, sau dacă există, nu eşti legat de ea. Atunci când vizitezi tărâmul astral, afli că acesta, este, în esenţă, împărţit în 3 secţiuni:

  • Planul astral de jos: vibrează cu o frecvenţă foarte joasă, este relativ întunecat şi mai primitiv. Unii l-au descris ca Infernul lui Dante iar alţii se gândesc la el ca la Purgatoriu. Aici se află multe suflete pierdute dar de obicei aici merg oamenii atunci când visează sau se proiectează astral;
  • Tărâmul mijlociu: este tărâmul plin de curcubeie duble, culorii vii şi cu frumuseţi atât de deosebite încât e imposibil să încerci să raţionalizezi. Totul, inclusiv obiectele neanimate au o aură de energie care emană din ele. Timpul este o mare iluzie, iar în acest tărâmuri pare distorsionat – mulţi oameni au spus că au fost în stare să perceapă evenimente din trecut şi din viitor.    
  • Tărâmurile astrale înalte: sunt denumite de creştini Raiuri sau Tărâmul verii de către spiritualişti. Acest loc se află dincolo de înţelegerea celor mai mulţi oameni dar este un tărâm foarte pur şi angelic. De fapt aici stau îngerii.

Cu cât cresc nivelele dimensionale cu atât mai puţin se ştie despre ele deoarece puţini oameni au fost cu adevărat acolo ca să scrie despre ele. Iar cei care au fost, le-a fost foarte greu să exprime în cuvinte asemenea experienţe. Tu ai avut vreo experiență astrală!?

Sursa: Blog mesajpentrunoitoti

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cutia cu metafore – Roata se întoarce

Indicii ale Pământul Plat – Episodul 5: Status Quo