in ,

Chakrele și energia umană

Nu suntem doar un pumn de țărână…

Ca și concept, ele provin din tradiția tantrică indiană, unde „chakra” înseamnă „roată care se învârte”. Prin rotirea lor, chakrele formează un vârtej energetic ca o pâlnie, producând vid în mijloc și drept urmare absoarbe energia în interiorul corpului. Poate absorbi orice formă de energie: microunde, lumina cu tot spectrul de vibrații/culori, emoții ale celor cu care venim în contact, chiar și gânduri. Le putem vedea ca pe niște porți de acces energetic care au rolul de a regla schimbul energetic între entitate și mediu.

Fiecare chakră rezonează pe o anumită frecvența de vibrație, care este chiar frecvența corespunzătoare unei culori din spectrul luminii vizibile. De asemenea fiecărei chakre îi putem asocia un organ al corpului cu care rezonează pe aceeași frecvență.       

Chakrele, traditional în număr de 7, sunt dispuse pe verticală, în linie dreaptă pe mijlocul corpului. În ordine, de sus în jos, chakrele sunt :

 • Sahasrara / Spiritualitate: chakra din creștetul capului, asociată cu culoarea alb sau violet; este chakra conștiinței superioare și a trezirii spirituale; organul asociat ei este glanda pineală, numită și organul sufletului. Poate conferi puteri oculte.
 • Ajna / Intuitie: chakra din mijlocul frunții, numită și „al treilea ochi”, are legatură cu conștiinta vizuală și perceptivă dar și cu intuiția; culoarea asociată este violet, iar organul asociat este glanda pituitară. Poate conferi puteri mentale.
 • Vishuddha / Expresivitate: chakra localizată în zona gâtului are legatură cu exprimarea, fluiditatea, independența; culoarea asociată este albastru, iar organul asociat este glanda tiroidă.
 • Anahata / Iubire și Sănătate: chakra localizată în dreptul inimii are legatură cu iubirea, compasiunea, devotamentul, cu starea de sănătate, imunitate și stres dar și cu reîncarnarea; culoarea asociată este verde iar organul corespondent este glanda timus.
 • Manipura / Putere sau Ego: chakra plexului solar, este asociată sistemului digestiv și culorii galben; are legatură cu creșterea/dezvoltarea atât fizică cât și spirituală.
 • Swadhisthana / Sex: chakra sacrală care guvernează dorința sexuală, nevoile de bază, fericirea; culoarea este portocaliu și este asociată evident cu organele reproducătoare.
 • Muladhara / Supraviețuire: chakra rădăcinii, numită astfel pentru ca e localizată la baza coloanei vertebrale; are legatura cu supraviețuirea, nevoile primare, răspunsul de tipul „luptă sau fugi” dar și cu imunitatea. Organele asociate sunt glandele suprarenale iar culoarea asociată este rosu.

Dacă o chakra nu este sincronizată cu restul, ea se poate bloca sau chiar închide, afectând organele pe care le guvernează, fapt ce duce la manifestarea unor boli și afecțiuni în plan fizic. De asemenea poate afecta și chakrele învecinate, care se pot și ele desincroniza rezultând o reacție în lanț cu efecte din cele mai rele. O chakra este desincronizată când fie este hiperactivă, fie subactivă sau este înfundată/blocată, iar asta se resimte la nivel fizic, emoțional dar și psihic.

Chakrele pot fi reîncărcate energetic. Cum fiecare chakră rezonează cu o anumită culoare, iată câteva modalități:

 • purtând haine în culoarea aferentă chakrei;
 • baie cu săruri aromate colorate, cristale în culorile respective;
 • stând la soare pentru că lumina solară este un mix de mai multe energii și este sursa principală a vieții;
 • mâncând alimente în culoarea respectivă;
 • masajul Reiki.

Motivul principal pentru care trebuie să ai grijă ca chakrele să fie în permamență sincronizate și energizate este armonia între minte, corp și spirit – unica soluție pentru a avea o viață sănătoasă și echilibrată. Autocontrolul mental și o dietă corectă nu sunt suficiente pentru a te hrăni energetic.  

În concluzie, priviți chakrele ca un ansamblu de puncte energetice legate între ele și parte a câmpului bioenergetic care, la rândul său, este o componentă a ființei voastre fizice, mentale și spirituale, ce trebuie menținută în armonie și echilibru permanent.

Sursa: Blog mesajpentrunoitoti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Cutia cu metafore – Statistică

Secretele ascunse ale banilor – Episodul 1: Banii vs Moneda