in , , , , ,

Petrolul – Nu provine din materie organică și nu se epuizează !

Totul este despre bani și putere…

Învățăm în școală că petrolul este un combustibil fosil care s-a format prin descompunerea materiei organice – dinozauri, vietăți marine, etc., în urmă cu milioane de ani. Nemafiind dinozauri și alte animale care să se descompună, înseamnă că o să rămânem la un moment dat fără petrol. Asta ne spune sistemul și, ne tot prezice de zeci de ani că o să rămânem în curând fără petrol.

Totusi, în ultimele decenii petroliştii au observat un fenomen ciudat, în toată lumea: puţurile de petrol care erau considerate epuizate din cauza exploatării, au început să se umple din nou cu „aur negru”.

În cazul oraşului Groznii, capitala Ceceniei, lucrurile par chiar mai ciudate. Exploatarea petrolului a început aici în 1897. Până în 1960, când zăcământul a fost considerat epuizat, s-au extras nu mai puţin de 100 milioane tone petrol brut. Spre surprinderea geologilor, în ultimii ani petrolul a început efectiv să ţâşnească din pământ, iar localnicii îl adună cu găleţile.

Situaţia s-a repetat şi în cazul bazinului petrolifer Eugene Island, din largul coastelor Louisianei, SUA. Rezervele de aici au fost considerate epuizate, dar în ultimul deceniu mai multe sondaje au arătat că ele s-au restabilit, extracţia atingând nivele comparabile cu cele din deceniile trecute.

Există două teorii majore :

  • Teoria organică, sau biogenică, care aparţine savantul rus Mihail Lomonosov. El a spus că acest combustibil a apărut prin descompunerea, în anumite condiţii, a deşeurilor biologice, de-a lungul milioanelor de ani și care cu timpul se epuizează total
  • Teoria abiotică a chimistul Dmitri Mendeleev, autorul Tabelului Periodic al elementelor, ce spune că petrolul reprezintă nu o substanţă formată în urma putrezirii plantelor şi animalelor ce au trăit cândva pe Terra, ci un material primordial, născut în străfundurile planetei, ce erupe constant către suprafaţa acesteia, precum magma vulcanilor

De ce n-am auzit și/sau învățat la școala și despre această teorie!? Simplu. Dacă ar fi acceptată această idee, s-ar ajunge la scăderea prețului petrolului și falimentarea unor companii petroliere, însă, cel mai drastic ar fi pierderea controlul anumitor puteri mondiale.

Găsiți o multime de articole online referitoare la teoria abiotică. Până atunci însa, un scurt videoclip – de unde și cum a fost petrolul denumit fosil în inginerie și mass-media (spoiler: Rockefeller).

Link video: Bitchute

Sursa: YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cutia cu metafore – Povestea magului

Introducere / explicație rapidă a teoriei Pământului Plat