in , , , ,

Enoch și Nefilimii – Îngerii decăzuți

O alta imagine a lumii…

Făcând parte din a şaptea generaţie a Vechiului Testament, fiul lui Iared şi tatăl lui Matusalem (care a trăit 969 de ani), Enoch a trăit, pe Pământ 365 de ani în adoraţie deplină faţă de Dumnezeu. Despre el se spune că „a umblat cu Dumnezeu” până la sfârsitul zilelor sale. A urmat un stil de viaţă cinstit şi curat astfel încât să înfăptuiască doar ceea ce îi place lui Dumnezeu. A avut mereu o credinţă nestrămutată în creatorul său cu care vorbea tot timpul.

Astfel, într-o zi când a primit sarcina unei misiuni pe care avea să şi-o îndeplinească cu mult curaj şi o mare voinţă a spiritului, Enoch a predicat, în mijlocul semenilor săi, tot ceea ce i se revelase în ceruri: „Iată! Iehova a venit cu miriadele sale sfinte, ca să execute judecata împotriva tuturor. Ca să-i dovedească vinovaţi pe toţi cei lipsiţi de pietate cu privire la toate faptele lipsite de pietate pe care le-au comis într-un mod lipsit de pietate şi cu privire la toate lucrurile revoltătoare pe care păcătoşii lipsiţi de pietate le-au rostit împotriva lui.”

Oamenii lipsiţi de credinţă sau care se închinau la idoli în acea vreme, auzindu-i profeţia şi învăţăturile despre calea cea dreaptă, l-au dispreţuit şi au căutat să-l ucidă. Însă Enoh, încheindu-şi misiunea pe Pământ, a fost răpit la cer şi a dispărut cu tot cu trup atunci când se aştepta să moară: „Prin credinţă, Enoch a fost luat de pe pământ ca să nu vadă moartea, şi nu s-a mai aflat, pentru că Dumnezeu îl strămutase, căci mai înainte de a-l strămuta, el a avut mărturie că a bineplăcut lui Dumnezeu.” (Evrei 11,5). Se spune că ar fi fost transformat mai apoi în Arhanghelul Metatron.

Cartea lui Enoch

În timpul vieţii sale, profetul a lăsat omenirii o moştenire uluitoare denumită „Cartea lui Enoch”, compusă din cinci cărţi biblice: „Cartea Veghetorilor”, „Cartea Pildelor”, „Cartea Luminătorilor Cereşti”, „Cartea Fantasmelor din Vis”, „Epistolele lui Enoch” şi „Concluzia lui Enoch”. Vaticanul a condamnat şi interzis aceste cărţi biblice deoarece, se pare că reprezintă o ameninţare la adresa religiei creştine instituţionalizate.

Epistola Sfântului Iuda, împrumută însă foarte multe pasaje din această carte. Majoritatea pildelor pe care Isus le predică poporului creştin, sunt, de asemenea, împrumutate din această scriere.

„Cartea Veghetorilor” este probabil cea mai relevantă dintre toate, deoarece povesteşte cum îngerii căzuţi numiţi „Veghetorii” fiind iniţial fiii Domnului, au decis să coboare pe Pământ şi să aibă copii cu femeile muritorilor. În frunte cu Semyaza, cei 200 de îngeri care au făcut jurământ pe Muntele Hermon, după ce s-au împerecheat cu femeile pământene, au dat naştere la o rasă de giganţi, jumătate oameni, jumătate îngeri – Nefilimii / Nephilim.

Decăderea dinaintea potopului

Aceste creaturi, din cauza spiritului decăzut al îngerilor, au devenit malefici şi ostili oamenilor, dezlănţuind haos și violenţă pe Pământ. Aşadar, primii care au încălcat legea divină, au fost îngerii căzuţi. Păcatul lui Adam şi Eva devine, în urma acestei cărţi, un mit creat special ca instituţia bisericii să poată manipula şi controla masele după bunul plac.

Îngerii i-au învăţat pe oameni cum să topească metalele şi să fabrice arme pentru a provoca răni mortale; i-au învățat cum să scrie pe papirus sau cum să folosească spiritele şi demonii. Le-au arătat cum să folosească plantele în scop curativ sau cum să se folosească de meteorologie, astronomie şi astrologie şi de toate artele secrete ale cerului.

Realizând gravitatea situației, Enoch a devenit, la rugămintea lor, intermediar între ei şi Dumnezeu, cu scopul de a le câştiga răscumpărarea. Demersul însă a eşuat iar căpeteniile îngerilor căzuţi, Azazel, Arakiba, Ramael, Kokabiel, Tamiel, Ramiel, Daniel, Ezecheel, Barachial, Asael, Armaros, Batarael, Ananael, Yachiel, Samsapeel, Satarel, Turiel, Iomjael şi Sariel, au fost aspru pedepsiţi de Dumnezeu.

Celelalte cărţi conţin povăţuiri pentru fiul său, Matusalem, şi pentru stră-nepotul său Noe, despre potopul din vremea lui Noe – prin care Dumnezeu a șters toate răutățile lor printr-un mare potop – multe din legendele popoarelor lumii vorbesc despre această calamitate.și de asemenea relatări despre Mesia, Cel Ales, care urma să apară câteva sute de ani mai târziu.

Un sumar al acestei carti poate fi aflat in videoclipul din acest articol.

Link video: Bitchute

Sursa: fandom.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Rock-ul a fost întotdeauna muzica Diavolului

Cutia cu metafore – Căruţa goală