in , ,

Știrile dăunează grav sănătății

Dă sonorul mai tare la TV și apoi închide-l !

Din cele peste 10 000 de știri, pe care poate le-ai citit în ultimul an, câte v-au permis să luați o decizie într-o problemă din viața voastră? Câte v-au ajutat să treceți peste vreun obstacol?

Un avion s-a prăbușit… 321 morți. O mașină s-a răsturnat, rezultând decesul a 4 persoane… O bătrână a fost violată în timp ce altă femeie a fost omorată cu brutalitate cu un ciocan… Cu ce te ajută că știi astea? Oamenii nu numai că vizionează astfel de știri, le și citesc și vor să afle amănunte cât mai detaliate. Treziți-vă! Alții fură țara în timp ce tu te uiți hipnotizat la mizeriile din presă, legile sunt date împotriva ta, oameni cu idei radicale transformă planeta într-o inchisoare, iar tu, tu ce faci!? Te uiți după fata de la nu știu ce pagină, ca mai apoi să te întrebi – când s-o fi schimbat lumea așa repede?

Știrile sunt dăunătoare, duc la frică, agresiune și manipulare; împiedică creativitatea și capacitatea de a gândi profund. Mass-media ne hranește zilnic cu probleme banale, sfaturi care nu au nici o utilitate în viața cotidiană și, mai rău, nu necesită gândire. Acționăm mecanic pentru ca așa am citit în ziare sau am văzut la televizor. Știrile sunt, în marea majoritate, despre lucruri pe care nu le putem influența; repetiția lor zilnică ne face pasivi. Spre deosebire de lectura unei cărți, a unui articol lung dintr-o revistă, știrile sunt cantități nelimitate de flash-uri ce acționează asupra creierului nostru la fel ca bomboanele viu colorate pentru copii.

La fel ca cei ce au descoperit pericolele alimentației moderne ce duc la obezitate, diabet și alte forme de boală, oamenii trebuie să realizeze și cât de toxice pot fi știrile asupra gândirii noastre. Marea majoritate a populației nu este suficient de rațională pentru a face față știrilor și efectului negativ al acestora. Indiferent dacă informațiile primite corespund sau nu realității, oamenii folosesc bucați din ele penttru a le integra în sistemele personale. Trusturile de știri vor ca tu să crezi că știrile pe care le oferă îți vor oferi un avantaj competitiv. În realitate, consumul de știri este un dezavantaj competitiv.

Știrile inhibă gândirea iar gândirea necesită concentrare. Știrile sunt special concepute – flash-uri date creierului pentru a-l dezorienta. Ele funcționează ca un drog, vrem să știm cum se termină povestea din spatele cuvintelor, iar cu sute de povești în capul nostru, dorința e din ce în ce mai convingătoare și greu de ignorat. Majoritatea consumatorilor de știri, chiar dacă obișnuiau să fie consumatori de carte, și-au pierdut capacitatea de a absorbi articole lungi sau cărți. După patru-cinci pagini obosesc, își pierd concentrarea, devin neliniștiți și asta doar pentru că stuctura creierului s-a modificat.

În general, știrile sunt despre lucruri pe care noi, personal, nu le putem influența, iar repetarea lor contribuie la pasivitate. Viziunea asupra lumii ne este schimbată de către oamenii ce stau în spatele cuvintelor, cei ce controleaza informatia – cei care ne dau firimituri din adevăratele informații ajutătoare – iar aceasta tinde să fie pesimistă și fatalistă, inducând și/sau menținând o stare de depresie.

În concluzie, în mare măsură, consumul de știri este irelevant. Problema nu se pune să nu fi la curent ci să nu te lași atras în jocul manipulator pe care îl abate mass-media asupra ta. Cu cât consumi mai puține știri, cu atât ețti mai în avantaj – mintea ta lucrează mai liber, ești mai original. Societatea are nevoie de jurnalism, dar într-un mod diferit.

Dacă vrei să propui soluții vechi de când lumea, citiți știri. Dacă sunteți în căutare de soluții noi, nu le citiți!

Sursa: Blog conspiratiisimistere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Globul Pământesc – Cea mai mare minciună a omenirii

Iluzia libertății