in , ,

Cutia cu metafore – Furnicuța

Te regăsești în aceeași situație!?

În fiecare zi, în zorii zilei, sosea la serviciul său Furnicuţa productivă şi fericită în felul ei. Acolo îşi petrecea zilele Furnicuţa: muncea, muncea cu spor şi cânta veselă. Ea era fericită şi firma mergea foarte bine.

Dar… Bondarul, director general la firma unde lucra Furnicuţa, a considerat că nu era posibil ca Furnicuţa să lucreze de capul ei, aşa că a creat postul de Supraveghetor. Pentru acesta l-a angajat pe Scarabeu, care avea multă experienţă.

Prima preocupare a Scarabeului supraveghetor a fost să organizeze munca Furnicuţei şi a pus-o să facă rapoarte de activitate zilnice. În curând a fost necesară angajarea unei secretare pentru a-l ajuta pe Scarabeu la citirea şi înregistrarea rapoartelor Furnicuţei. Aşa că au angajat o Păienjeniță care organiza actele şi răspundea la telefon. Între timp, Furnicuţa productivă şi fericită muncea, muncea, muncea…

Bondarul, directorul general, era foarte mulţumit de rapoartele date de Scarabeu, aşa că a mai cerut statistici, indicatoare de gestiune şi pronosticuri. Atunci a fost nevoie de angajarea unui Gândac, asistent pentru supraveghetor. Curând, Furnicuţa productivă şi fericită a început să se plângă de toată hârţogâraia şi de toate rapoartele pe care trebuia să le facă. Cântecul ei nu mai era la fel de vesel ca înainte.

Bondarul, directorul general, văzând aceasta a considerat că trebuie să ia măsuri. Aşa că a creat postul de şef de departament acolo unde lucra Furnicuţa productivă şi fericită. Postul i-a revenit unui Greier, care şi-a făcut un birou nou, modern şi echipat corespunzător. Noul şef de departament avea nevoie de un asistent care să îl ajute în pregătirea planului strategic şi al bugetului pentru departamentul la care lucra Furnicuţa productivă şi fericită.

Furnicuţa nu mai cânta ca înainte şi era din ce în ce mai stresată. Într-o zi directorul general, uitându-se peste cifre, şi-a dat seama că departamentul unde lucra Furnicuţa nu mai era la fel de rentabil ca înainte. Aşa că a angajat-o pe Bufniță consultant de specialitate pentru un diagnostic.

Bufniţa a stat 3 luni la firmă şi în urma studiilor făcute a tras următoarea concluzie: „Departamentul are prea mult personal…”. Aşa că, urmând sfatul specialistului, s-a făcut o reducere de personal. Furnicuța a fost prima pe listă, deoarece era nemulţumită mereu…

Morala: Nici să nu-ţi treacă prin cap să fii o Furnicuţă productivă şi fericită. E de preferat să fii incompetent şi nefolositor. Incompetenţii nu au nevoie de supraveghetor… toata lumea îşi dă seama de ce. Şi dacă, în ciuda „eforturilor” tale eşti productiv, să nu arăţi pentru nimic în lume că eşti fericit. Asta nu ţi se va ierta!

Dar dacă, în ciuda celor de mai sus, te încăpăţânezi să fii o furnicuță productivă și fericită, lucrează pe cont propriu, astfel încât să nu ţii în cârcă bondari, scarabei, păianjeni, gândaci, greieri şi bufniţe în felul acesta!

Sursa: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

NASA – Minciuni la fiecare pas

Pământul Plat – Adevărul subtil prin filme și seriale