in , , ,

Transa colectivă – Obedienţa civică

” Problema noastră nu este nesupunerea civică. Problema noastră este obedienţa civică!” – Howard Zinn

Trăim într-o societate plină de paradoxuri, în care medicina a avansat enorm dar bolile sunt mult mai numeroase, avem nenumărați experți în toate domeniile, dar și mai multe probleme decât aveam în trecut, avem acces la mai multă informație, dar totuși atât de puțină înțelepciune în jur, trăim în deplină libertate și totuși suntem atât de înrobiți.

Sistemul este complet corupt! Este corupt din orice punct de vedere: razboaiele sunt pornite intenționat, mâncarea ne este otravită cu toxine, apa ne este umplută cu deșeuri toxice, tări întregi sunt îngenuncheate de dragul profitului, doctorii distrug sănătatea, judecătorii își bat joc de justiție, universitățile distrug cunoașterea, guvernele distrug libertatea, mass-media distruge informația distorsionând-o după anumite interese, în timp ce mare parte din oameni nu admit că ar exista vreo problemă. Teoriile conspiraționiste sunt privite ca o glumă bună și nu ca o formă de informare alternativă.

Atâta timp cât societatea rămâne oarbă, preocupată de lucruri mărunte, cei de la vârf nu au de ce să se teamă. Doar dacă începem să gândim critic la tot ceea ce ne este băgat pe gât de către sistem putem face diferență între realitatea adevarată și cea virtuală, cu care suntem manipulați. Pentru a deveni un obstacol pentru elite trebuie să acționezi independent, trebuie să devii independent de sistem – din punct de vedere fizic, financiar, politic, intelectual și spiritual trebuie să te îndepărtezi de controlul lor.

Majoritatea oamenilor nu conștientizează sistemul, ei doar încearcă să-și găsească locul în sistemul existent, fără a fi conștienți că astfel contribuie la menținerea și dezvoltarea acestuia. Ei vin acasă, dau drumul la TV, se lasă pradă mesajelor subliminale, își petrec timpul colectând fleacuri inutile, ignorând complet ceea ce se întâmplă în jurul lor, crezând că lumea este ceea ce se întâmplă la televizor sau ce se scrie în ziare și reviste. În realitatea noastră e îndeajuns să stăm cuminți la televizor și sî privim liniștiți la show-rile de 2 lei în timp ce se preia controlul asupra vieților noastre. Dar nu o să vezi asta la știri – trebuie să te informezi, trebuie să faci un efort pentru a afla ce se întâmpla cu adevărat în jurul tău. Peste câțiva ani vă va părea rău că nu ați făcut nimic când încă se putea – copii voștrii vor trebui să trăiască într-o societate și mai rea ca aceasta.

În urmă cu câteva sute de ani normalitatea avea alte repere decât astăzi dar servea aceleași interese. Stabilirea sistemului de normalitate nu este proporțional cu idealul de viață – oamenii aleg să își plece capul în fața autorităților tocmai pentru că așa au fost educați. Am fost educați să învățăm și să tocim, nu să gândim critic; am fost învățați să fim supuși legilor, chiar dacă acestea sunt împotriva dezvoltării noastre ca individ; am fost manipulați să aprobăm formele de autoritate, chiar dacă atentează la libertățile noastre.

Prins în ghearele sistemului, omul devine demoralizat, de multe ori pe bună dreptate. Munca asiduă, rutina, lipsa de perspectivă, frustrările alimentate de către societatea din jur, plictiseala, lipsa unei educații proprii adecvate – toate contribuie la această demoralizare și adâncire a individului în sistem. În locul trezirii colective, majoritatea aleg calea alcoolului, a depresiei, a drogurilor, a muncii, dar foarte puțini încearcă să conștientizeze sau să iasă din labirintul realității în care trăiesc. Gândirea „logică” cu care am fost învățați să analizăm lumea înconjurătoare nu face decât să ne îndoctrineze cu falsele realități și să ne trimită exact spre acele uși de care vrem să scăpăm.

Oamenii așteaptă un salvator, un mântuitor care să lupte în locul lor și să biruie fără ca ei să-și asume vreo responsabilitate; așteaptă ca cei din jurul lor să facă ceva pentru ca ei să trăiască mai bine; așteaptă, cerșesc soluții sau se complac în situație spunându-și că sunt prea mici pentru a face ceva; stau rutinați în realitatea cenușie a muncii și traiesc doar pentru pauzele de lucru, week-end-uri libere și concediile de odihnă, asteptând, salivând sărbătorile de iarnă și de paști și își continuă liniștiți lucrul anost, dintr-un reflex condiționat, asemeni câinelui pavlovian.

Dacă până acum ignoranța a fost cuvântul de ordine, dacă realitatea înconjuratoare a fost o simplă știre la TV pentru voi, este momentul să deschideți ochii, să nu vă mai lăsați duși de val, manipulați și înrobiți. Trebuie să aveți curajul să faceți ceea ce trebuie atunci când ceilalți dau bir cu fugiții! Nu renunțați atât de ușor! Nu fiți indiferenți!

„Pentru ca răul să triumfe, e îndeajuns ca oamenii buni să nu facă nimic”.

Sursa: Blog conspiratiisimistere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Mass-media – Minciuni și dezinformare

Exmatriculat – Inteligența nu este permisă