in , , , , ,

Elitele mondiale & apogeul inegalității

Pentru unii, banii sunt viața

Actuala civilizație pare să nu fi învățat nimic din acumularea fără noimă și fără țel a bogăției pe Pământ. Copiii nu învață în familie decât rareori să împartă cu cei din jur bunurile pe care le au la dispoziție, tinerii și adolescenții nu învață nici ei la școală și facultate acest lucru decât sporadic. De aceea, omenirea actuală acumulează cele mai mari discrepanțe între săracii și bogații planetei.

„Nu există nici un sistem de valori în cultura noastră care să fie într-adevăr benefic pentru umanitate, pentru că toate se bazează pe consumerism și pe goana după profit. Sistemul economic în care trăim astăzi distruge planeta, pentru că se bazează pe un model nesustenabil. Vedem dovezile acestui lucru chiar în prezent” – Abby Martin.

Potrivit raportului Oxfam 2019, cei 42 de miliardari din top stau pe o grămadă de bani în valoare de 1.540 miliarde de dolari, la fel de mult cât deţin cei mai săraci 3,7 miliarde de oameni de pe planetă. Decalajul s-a extins, pe măsură ce averea celor mai bogaţi magnaţi a crescut, stimulată de pieţele bursiere şi de dobânzile record. Anul trecut, a fost nevoie de 61 de miliardari pentru a egala jumătatea de jos a populaţiei globului, în timp ce în 2009, când cei bogaţi sufereau de pe urma crizei, cifra era de 380.

Urmăriți un film despre elitele mondiale și apogeul inegalității – consumerism, profit, non-valori și sărăcie.

Link video: Bitchute / Rumble

Sursa: YouTube & Oxfam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Teorii ale conspirației

Illuminati – Conspirația pentru controlul lumii