in , , , , ,

Profețiile lui Edgar Cayce

Un om cu dar…darul profeției

A fost un mediu de origine americană ce susţinea că putea să dea răspunsuri în privinţa anumitor întrebări precum cele legate de sănătate sau Atlantida printr-o stare de tranșă. În tranșele sale profetice, Edgar Cayce a prevestit nenumărate evenimente, ca marele crah bursier, al doilea război mondial, moartea unor președinți și luptele din Golf.

Personaj controversat, înzestrat cu certe capacități paranormale, Cayce a fost asaltat de-a lungul vieții sale de mii și mii de cereri de ajutor pentru cele mai variate probleme, el fiind rând pe rând vindecător, sfătuitor în afaceri, cunoscător al trecutului, dar și al viitorului. În această stare, el răspundea la întrebări și oferea soluții la toate problemele. Cele mai multe dintre acestea au fost notate de o stenografă special angajată, astfel că s-au păstrat peste 14.000 de citiri ale lui Cayce.

Presa vremii îl numea cel mai misterios om din lume. Lucrurile spuse de el în tranșă sunt și astăzi studiate cu atenție de cei care doresc să deslușească misterele trecutului omenirii și de cei, mult mai numeroși, care se gândesc cu înfrigurare la sfirșitul lumii.

Călătorii în afara trupului

Edgar Cayce a povestit doar în câteva rânduri despre călătoriile sale în afara trupului, în cursul cărora găsea soluții salvatoare pentru mulți dintre cei care îl căutau. Informațiile sale proveneau din așa-numita arhivă Akasha. Termenul de Akasha desemnează un tărâm spiritual imaginar, unde se află înmagazinate toate evenimentele, acțiunile, gândurile și sentimentele, care au fost și care vor fi. Unii cred că pot avea acces la acest tărâm grație corpului astral. Clarviziunea, profețiile și toate fenomenele din această sferă sunt posibile prin intrarea în Akasha. Aceste călătorii astrale ale lui Cayce sunt adesea comparate cu experiențele trăite de cei aflați în moarte clinică.

Iata cum a descris Cayce o astfel de călătorie: sunt ca un punct mititel, în afara trupului meu fizic, care zace inert în fața mea. Întunericul mă copleșește și am o senzație de singuratate îngrozitoare. Deodată, observ o rază albă de lumină și stiu că trebuie să o urmez, altfel sunt pierdut. Urmând drumul indicat de rază, Cayce parcurge mai multe niveluri, dintre care primele sunt înspăimântătoare, populate cu forme grotești și oribile, cum numai în coșmaruri întâlnești. Ceva mai sus, apar siluete de oameni deformați, având câte o parte a corpului nefiresc de mare.

Urmează apoi figuri cenușii ce par acoperite cu glugi. Dupa acest periplu de coșmar, arătările devin tot mai luminoase, iar el trece pe lângă un nivel pe care se pot distinge contururi de case, ziduri, copaci, însă totul e nemișcat. Treptat, lumea aceasta încremenită începe să prindă viață, apar sunetele, muzica și culorile din ce în ce mai strălucitoare. Brusc, ajung în Arhivă. Este o sală fără pereți și fără tavan, dar îmi apare cu claritate figura unui om bătrân care îmi întinde o carte mare, un dosar al persoanei pentru care caut o informație.

1936 – catastrofă pe Pământ

În 1924, el a anunțat apropiata criză financiară ce avea să zguduie Statele Unite, sfătuindu-și clienții în ce domenii să investească. Mulți nu l-au luat în seamă pe economistul vizionar, trezindu-se ruinați în urma crahului bursier din 1929.

Un deceniu mai târziu, cel mai mare profet american avertiza despre ascensiunea lui Hitler, care urma să rămână la putere până ce va fi înlăturat din interior sau printr-un război extern. Una dintre cele mai celebre profeții ale sale, din februarie 1932 s-a împlinit întocmai, cu prețul unor mari suferințe pentru umanitate.

O mare catastrofă va veni peste lume în 1936 și se va manifesta prin destrămarea unor mari puteri care acum există ca actori în afacerile lumii. El a prevazut corect amploarea războiului, care va atinge asemenea proporții încit va umple de groază toata Europa si Asia.

În ceea ce privește viitorul Statelor Unite, în 1939, Edgar Cayce a vorbit despre moartea a doi președinți în funcție și despre tulburările sociale ce vor afecta țara. Roosevelt a decedat în 1945, iar în noiembrie 1963 Kennedy era asasinat, tocmai în momentul apariției mișcării pentru drepturile civile care îți va pune amprenta în anii următori. Cayce a prevăzut totodată îndependența Indiei și crearea statului Israel.

Atlantida regăsită

Previziunile lui Cayce s-au dovedit de o precizie uluitoare și în domeniul arheologiei, vestind, spre exemplu, descoperirea manuscriselor de la Marea Moartă, din 1948, cu zece ani mai devreme. De altfel, profetul, care era pasionat de Biblie, a povestit o mulțime de lucruri despre vremea în care a trăit Iisus, în timp ce le descria unor clienți ai săi viețile lor anterioare.

Cayce a vorbit, cu mult înaintea oamenilor de știință, despre importanța astronomiei pentru vechii egipteni, explicând că monumentele de la Gizeh sunt aliniate după poziția astrelor, așa cum se puteau ele vedea pe bolta cerească cu 10.500 de ani î.Hr.

Unul dintre domeniile sale favorite era Atlantida, continentul pierdut, pe care exista o civilizație superioară celei în care trăim. Potrivit lui Cayce, Atlantida era uriașă, cât Europa și Asia la un loc. Atlantida a trecut prin trei momente cruciale, primele două producându-se cu 15.600 de ani î.Hr., când uscatul s-a divizat în trei insule: Poseida, Og și Aryan. Atlanții construiseră un fel de cristale uriașe, ca un fel de lasere, cu ajutorul cărora produceau energie.

Acestea aveau să fie armele cu care, din pură lăcomie, atlanții aveau să-și distrugă propria lume. Ca urmare a cataclismului produs, Atlantida s-a scufundat, ultimele porțiuni ale sale fiind înghițite de ape cu zece mii de ani în urmă. O parte dintre locuitori au avut însă timp să fugă, stabilindu-se în Egipt. În opinia sa, scufundarea Atlantidei coincide cu ceea ce, ulterior, avea să se numească potopul lui Noe.

În 1936, Cayce a prezis că Atlantida va reveni la suprafață, iar primele semne se vor vedea în apropiere de Bahamas, în zona Insulei Bimini. Mulți și-au adus aminte de vorbele sale 32 de ani mai târziu, când un pilot american a descoperit în zonă mentionață, la circa o milă de coastele Insulei Bimini, la mică adâncime, un fel de drum de piatră, parte a unui complex mult mai mare. Ciudata formațiune de pietre este astăzi numit drumul Bimini, fiind considerată de unii ca o ramășiță a vechii Atlantide. Ca mai toate subiectele de acest gen, teoria este vehement contestată de cei care susțin că Atlantida s-ar afla în altă parte.

Armaghedonul a început

Ca un profet ce se respectă, Edgar Cayce avea și el propria teorie despre sfârșitul lumii. Astfel el spunea că Bătălia Armaghedonului va începe în 1999, numai că nu se va manifesta ca un război pe Pământ, asa cum își închipuie foarte mulți. De fapt, va fi o luptă spirituală între forțele superioare ale lumii și forțele inferioare ale întunericului, încleștare ce va dura 1.000 de ani.

Scopul acestei bătălii este acela de a împiedica sufletele din tărâmurile inferioare ale vieții de apoi să se reîncarneze ți să ajungă pe pământ. În acest răstimp, doar sufletele luminate se vor putea reîncarna. Lumea va cunoaște 1.000 de ani de pace și iluminare, la capătul cărora se va instaura Raiul pe Pământ, în care chiar și sufletele inferioare vor putea accede, reîncarnarea fiindu-le în sfârțit permisă și lor.

America va ajunge sub ape

După cum spune Cayce, bătălia Armaghedonului va fi mai greu de observat pentru oameni, cel puțin în stadiul inițial. În schimb, omenirea va fi martora unor catastrofe terestre mai mult decât evidente, soldate cu distrugerea unor întinse porțiuni ale Statelor Unite.

Se va înregistra o intensificare a activitătii vulcanice, dupa care vor urma cutremure devastatoare. Alt gen de schimbări, cauzate poate de schimbarea polului magnetic al Pământului prezisă de vizionarul american, vor afecta practic întreg Pământul. Ceea ce este astăzi linia de coastă a multor țări va deveni fundul oceanului.

Chiar și multe câmpuri de luptă ale prezentului vor deveni oceane, mări, golfuri. Efectele globale ale cataclismelor viitoare sunt descrise astfel: Pământul se va crăpa în vestul Americii. O mare parte a Japoniei trebuie să se scufunde. Partea nordică a Europei se va schimba într-o clipită. Edgar Cayce a povestit că într-una dintre călătoriile sale a aflat că se va reîncarna în 2100 în Nebraska și a văzut cum va arăta lumea la acea dată. Mare parte din teritoriul american se va afla sub apă, iar New York-ul va fi distrus fie de război, fie de un mare cutremur.

Al treilea război mondial

În stenogramele citirilor lui Edgar Cayce se găsesc referiri și la un posibil al treilea război mondial. Astfel, el a vorbit despre luptele ce vor izbucni în diverse zone ale lumii, printre care Libia, Egipt, Ankara, Siria, prin strâmtorile din aria de deasupra Australiei, în Oceanul Indian și în Golful Persic. Interpretată în contextul conflictelor din Afganistan și Irak, aceasta profeție pare pe cale de a se îndeplini. Totuși, nu este neapărat necesar ca acest lucru să se întimple, căci, după unele interpretări, profețiile sunt doar o avertizare. Rostul lor este tocmai acela de a atrage atenția, astfel încât oamenii aflați în cunoștință de cauză să se poată schimba, să devină mai buni, evitând astfel catastrofele prezise.

Profeția finală

Edgar Cayce și-a rezervat ultima profeție pentru sine, asa cum și prima citire a folosit-o pentru a se autovindeca. Bătrân și epuizat de numeroasele solicitări ale celor care îi cereau necontenit informații despre soarta rudelor plecate pe front, la 1 ianuarie 1945 Cayce și-a anunțat propria moarte. Pe un ton lipsit de dramatism, el le-a spus celor din jur că peste patru zile va fi îngropat. Profeția s-a dovedit cât se poate de precisă. Edgar Cayce a murit pe 3 ianuarie, fiind condus pe ultimul drum două zile mai târziu.

Sursa: Blog cersipamantromanesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Nu renunţa niciodată la visurile tale

Albert Einstein – 25 de lecţii de viaţă geniale