in , ,

Egalitate, dar nu pentru căţei…

Însă toţi avem un rol în teatrul vieţii…

Cine a zis că suntem „egali din naştere” a fost un ipocrit. Ghici ce? Nu, nu suntem. Unul vine pe lume într-o familie cu alţi 6 plozi acasă şi e doar un accident la beţie – nu ştiu de ce îi mai dau nume, ar putea să-l strige „Alocaţie 7”; altul e un copil dorit şi aşteptat, iar tati dă de băut 3 nopţi la Hilton partenerilor de afaceri, iar altul are o mamă de 17 ani care-l lasă în spital şi fuge la liceu – are teză la română şi copiuţele nu sunt gata.

Egali din naştere. Da, cum sa nu…

La 7 ani îţi doreşti o bicicletă – mami ţi-ar lua, dar n-are bani. Colegul tău de clasă are iPhone 4, iar fetiţa din prima bancă are vânătăi. O bate tac-su vitreg.

E sâmbătă – ai 9 ani. Azi e o zi fericită: mama a cumpărat o roată de caşcaval şi salam de Sibiu, ca să aline zilele, prea multe, de margarină pe pâine. Colegul tău e la Viena, ia lecţii de călărie şi limbi stăine. Fetiţa cu ochi albaştri e la spital – tatăl ei a fost foarte supărat în ultimul timp, tot pierde la ruletă.

Pe la 13 ani câştigi premiul I la Olimpiada de Matematică. Ai învăţat mult, ai tăi sunt mândri şi ţi-au promis că te duc un weekend la Neptun, la anu’. Să aibă timp să pună deoparte bani din nişte salarii mizerabile. Băiatul acela a fost prins fumând în curtea şcolii – n-a păţit nimic, directoarea merge la salonul mamei lui; ba chiar se va duce în vacanţă la Londra cu guvernanta căci părinţii sunt prinşi cu afacerile. Micuţa cu ochi albaştri găteşte ciorbă de peşte; e târziu, nu şi-a terminat temele, dar trebuie să o ajute pe mama, altfel vine tata şi se înfurie dacă nu e gata mâncarea.

Ai 19 ani şi planuri măreţe – visezi la o carieră strălucită şi o descoperire notabilă în domeniul matematicii aplicate. Stai la cămin în Bucureşti; nu prea sunt condiţii iar bursa îţi ajunge cât să nu mori de foame. Noroc cu zacusca şi gemul de prune de la mama. Fostul tău coleg de şcoală studiază în Elveţia – teoretic e la o Universitate de finanţe, practic studiază viaţa de noapte în club, anatomia femeilor petrecăreţe şi structura unui joint de calitate. Ana are şi ea 19 ani – i-ar fi plăcut să fie asistentă medicală, să înveţe, dar a fost nevoită să plece la muncă în Italia, să facă bani. E chelneriţă la un bar, iar din când în când, noaptea, îşi şterge lacrima din colţul ochiului şi răspunde: „40 de euro”.

Faci 44 de ani şi stai în două camere în Rahova. Ai doi copii, o tonă de diplome, distincţii şi rată la bancă cât pentru trei vieţi. Luna asta nu plăteşti întreţinerea, îi trebuie băieţelului adidaşi noi. Fostul tău coleg de clasă este milionar în euro şi apare la televizor; şi-a cumpărat ultimul model de Mercedes, are o soţie şi trei amante, afaceri cu imobiliare şi vreo patru dosare pe rol pentru evaziune fiscală. E nevinovat, dar are mulţi duşmani.
„O româncă de 44 de ani a fost găsită moartă într-un imobil din Italia. Se pare că femeia a fost victima agresiunii concubinului său, tot român”. Ana!? Închizi televizorul…

Şi mai are cineva tupeu să vorbească de egalitate??? E doar o vrăjeală proastă…

Sursa: Social Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cutia cu metafore – Iubirea și timpul

Simboluri Illuminati „ascunse” la vedere