in ,

Mutații ale coronavirusului mai mortale decât originalul

Oare când și cum se termină povestea!?

Un nou studiu șocant a descoperit că abilitatea SARS-CoV-2 de a se muta a fost mult subestimată…

Un grup de cercetători de la Universitatea Zhejiang, o universitate de cercetare de top situată în Hangzhou, capitala provinciei Zhejiang, China, au făcut ceea ce poate fi numită „o descoperire critică” în înțelegerea gamei largi de simptome cu care pacienții se confruntă.

Studiile au sugerat că până la jumătate dintre cei care au fost infectați cu virusul ar putea fi „asimptomatici” – o clasificare care include pe cei care au prezentat simptome extrem de ușoare, adesea asemănătoare cu o răceală rea sau cu o febră ușoară. Acum, această echipă de oameni de știință a descoperit 31 de noi tulpini mutate ale virusului, care ar putea explica ratele de mortalitate ridicate în anumite părți din Europa și New York.

Potrivit „South China Morning Post”, unele dintre tulpinile mutate prezintă o capacitate mult mai periculoasă de a invada celulele umane, ceea ce implică faptul că anumite tulpini ar putea fi mult mai letale decât altele. Ba mai mult, s-a constatat că aceste tulpini sunt „similare genetic” cu probele izolate în New York și în locuri precum Italia în Europa.

Studiul, condus de profesorul Li Lanjuan, primul cadru universitar chinez care a recomandat o oprire completă a activităților pentru a lupta împotriva virusului, a arătat pentru prima dată o legătură probabilă între tipul de tulpină care infectează un pacient și nivelul brutalității simptomelor cu care se confruntă.

Aceasta este o descoperire critică – deși este subevaluată în presa americană, probabil pentru că jurnaliștii din domeniul sănătății se confruntă cu un paradox confuz: Dr. Fauci a declarat luna trecută că nu există „dovezi” ale mutațiilor mortale, însă acești cercetători au descoperit exact asta – deși binențeles, această cercetare trebuie să fie replicată sau revizuită de la egal la egal.

„Sars-CoV-2 a achiziționat mutații capabile să-și schimbe substanțial patogenitatea”, au scris în lucrarea lor Li și echipa ei, publicată de medRxiv.org, o altă unitate de cercetare de vârf alături de Lancet.

„Li a folosit o abordare neobișnuită pentru a investiga mutația virusului. Ea a analizat tulpinile virale izolate de la 11 pacienți cu Covid-19 aleși aleatoriu din Hangzhou în estul provinciei Zhejiang și apoi a testat cât de eficiente ar fi în a infecta și ucide celulele.”

„Mutațiile cele mai mortale la pacienții din Zhejiang au fost, de asemenea, găsite la majoritatea pacienților din Europa, în timp ce tulpinile mai blânde au fost predominant găsite în anumite părți ale Statelor Unite, cum ar fi statul Washington, conform lucrării lor.”

„Un studiu separat a descoperit că tulpinile din New York au fost importate din Europa. Rata de deces la New York a fost similară cu cea din multe țări europene, dacă nu chiar mai rău.”

„Dar mutația mai slabă nu a însemnat un risc mai mic pentru toată lumea, potrivit studiului lui Li. În Zhejiang, doi pacienți de 30 și respectiv 50 de ani care au contractat tulpina mai slabă au devenit grav bolnavi. Deși ambii au supraviețuit până la urmă, pacientul în vârstă a avut nevoie de tratament într-o unitate de terapie intensivă.”

Studiul lui Li a implicat un număr extrem de mic de tulpini – doar câteva zeci au fost investigate, spre deosebire de sute sau mii de tulpini în unele studii majore asupra noilor virusuri. Cu toate acestea, ea a reușit totuși să găsească ceea ce pare a fi o legătură certă, și care ar putea arunca o nouă lumină – sau a dezvălui noi complicații – în încercarea de a găsi un remediu sau un vaccin. Echipa lui Li a atribuit aceste „modificări funcționale” în diferitele tulpini variațiilor „proteinei virale-vârf” – „vârfurile” de pe „bila” folosită pentru a reprezenta SARS-CoV-2.

„Echipa lui Li a detectat peste 30 de mutații. Printre ele 19 mutații – sau aproximativ 60 la sută – au fost noi.”

„Ei au descoperit că unele dintre aceste mutații ar putea duce la modificări funcționale în proteina „vârf” a virusului, o structură unică peste plicul viral care permite coronavirusului să se lege cu celulele umane. Simularea computerului a prezis că aceste mutații îi vor crește infectivitatea.”

Faptul că astfel de variații neașteptat de intense ar putea apărea la un eșantion de mai puțin de o duzină de pacienți, înseamnă că variabilitatea genetică a acestui virus ar putea fi mult mai mare decât se aștepta inițial. Și s-ar putea să se fi mutat de la începutul pandemiei, ceea ce, desigur, ar putea crea complicații în căutarea unui vaccin. Cel mai alarmant este că unele dintre tulpinile mutate au transportat cu până la 270x mai multă sarcină virală comparativ cu cele mai slabe tulpini.

„Pentru a verifica teoria, Li și colegii ei, au infectat celulele cu tulpini purtând diferite mutații. Cele mai agresive tulpini ar putea genera de 270 de ori mai multă încărcare virală decât cel mai slab tip. Aceste tulpini au ucis celulele și cel mai rapid.”

„A fost un rezultat neașteptat de la mai puțin de o duzină de pacienți, „indicând că adevărata diversitate a tulpinilor virale este încă în mare măsură subapreciată”, a scris Li în lucrare.”

Este doar o reamintire a cât de mult nu știm despre acest virus. Proiecția cum că dezvoltarea unui virus ar putea dura de la 18 luni până la 2 ani, se bazează pe nimic mai mult decât ghicitul inspirat de gândirea pozitivă. Din această cauză, așteptarea până când un vaccin sau un remediu ar fi disponibil, ar putea dura mult mai mult decât se așteptau mulți.

Sursa: zerohedge

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Sclavi ai tehnologiei moderne

Masoneria și Noua Ordine Mondială – Realitatea cruntă