in , ,

Creaturi mitologice bizare

Mitologiile / legendele au un sâmbure de adevăr…

De-a lungul timpului, mitologia a dăruit istoriei multe creaturi: centaurul, ciclopul, dragonul, elful, goblinul, gnomul, hidra, pasărea Phoenix, sirena, unicornul, zmeul etc. Însă pe lângă aceste creaturi cunoscute mai de toată lumea, există multe altele, mai puțin cunoscute, mai bizare, faimoase în mitologiile țărilor respective:

Crocotta: aceasta creatură, întalnită în mitologia indiană și etiopiană, este asemănătoare câinelui, fiind descrisă ca un hibrid între câine și lup sau între hienă și leu. Se spune că ea călătorește prin India, căutând oameni pentru a-i ucide și mânâncă. Cracotta poate imita sunete umane pentru a-și atrage și devora victimele. Un fapt interesant este că, dacă reușești să supraviețuiești în fața ei (ceea ce este improbabil) și o ucizi scoțându-i ochii și punându-i sub limba ta, vei putea prezice viitorul!

Crocotta

Yale: este un animal ce provine din mitologia europeană, găsit adesea pe blazonurile englezești din secolul XV si XVI, unde reprezenta demnitatea și puterea defensivă. Este descrisă ca o creatură fascinantă, asemănătoare cerbului, ce poseda o “superputere”: coarnele sale, deja arme letale, se pot roti în orice direcție, dându-i posibilitatea de a ataca mult mai eficient vânătorii sau alți prădători.

Yale

Catoblepas: creatură legendară din Etiopia, ce are corpul de bivol și capul unui porc mistreț. Acest animal are spatele acoperit cu solzi pentru protecție, capul întotdeauna aplecat în jos datorită greutății acestuia și respirație îngrozitoare ce poate ucide un om. De asemenea se crede că privirea lui Catoblepas poate transforma oamenii în stane de piatră.

Catoblepas

Ao Ao: este un animal monstruos din mitologia Guarani (popor indigen din interiorul Americii de Sud). Se aseamănă cu oaia sau cu peccary și este foarte periculos; Ao Ao este “dotat” cu colți foarte ascuțiți pe care-i folosește pentru a-și ucide prada. Dacă ești fugărit de un Ao Ao trebuie să alergi în jurul unui copac sacru, iar în cele din urmă va ameți și va pleca.

Ao Ao

Roc: în mitologia persană și indiană, se spune ca Roc-ul este un vultur alb uriaș și că poate duce fără probleme un elefant în ghiarele sale imense, dându-i apoi drumul de la înălțimi foarte mari, hrănindu-se din leșul său. Conform tradiției, această pasăre nu aterizează niciodată pe pământ, cu excepția muntelui Qaf – centrul lumii.

Roc

Aspidochelone: acest animal este cel puțin la fel de ciudat ca și numele său. Aspidochelone-ul este descris ca o balenă, o broască țestoasă sau un monstru marin de proporții uriașe, adesea confundat cu o insulă datorită aspectului pietros/nisipos și vegetației ce îi crește pe spate. Prin intermediul acestui “camuflaj” ademenește marinari, pe care mai apoi îi trage sub apă și îi devorează.

Aspidochelone

Pasărea de foc: toată lumea a auzit de Phoenix, legendara pasăre care renaște din propria cenușă, însă puțini știu de ruda sa din Rusia, Pasărea de foc. Spre deosebire de Phoenix, această pasăre nu vânează oameni și nu-i mânâncă de vii; se spune că aceasta strălucește minunat și se află în permanență în misiuni și sarcini imposibile.

Pasărea de foc

Huginn și Muninn: sunt două dintre cele mai importante creaturi din mitologia nordică. Cei doi corbi reprezintă sursa omniscienței lui Odin – Huginn reprezintă înțelepciunea, iar Muninn memoria. Aceștia zboară în tot Midgard-ul și îi aduc informații lui Odin.

Huginn și Muninn

Bakhtak: este o creatură asemănătoare unui goblin, ce provine din mitologia persană. Se spune că ea se așează pe pieptul oamenilor în timp ce aceștia dorm, provocându-le coșmaruri sau chiar asfixiere sau paralizie.

Bakhtak

Gashadokuro: sau “Odokuro” – această creatură din mitologia japoneză este un schelet gigant, de 15 ori mai mare decât un om. Se spune că Odokuro, în traducere “scheletul înfometat”, a fost creat din oasele oamenilor care au murit de foame – când vede un om, Gashadokuro îi va smulge capul cu dinții săi enormi. Singurul indiciu că un Gashadokuro este pe aproape este un țiuit puternic în urechile viitoarelor victime.

Gashadokuro

Sursa: Blog devoratoruldecreiere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Internetul te poate distruge

Sclavi ai tehnologiei moderne