in , , ,

Sfântul Malachia – Profeția Papilor și Apocalipsa

Una din profețiile despre sfârșitul lumii…

Sfântul Malachia a fost un episcop de Armagh, primul sfânt irlandez canonizat de Papă, căruia îi sunt atribuite mai multe miracole și profeții. Celebritatea i se datorează însă mulţumită „Profeției Papilor”.

În 1139, în drumul său din Irlanda la Roma, el ar fi avut o viziune ciudată despre viitor și numele celor 112 viitori pontifi – începând cu Papa Celestin al II-lea (ales în 1143) și terminând cu urmașul Papei Benedict al XVI-lea, Petrus Romanus, în timpul căruia orașul celor șapte coline va fi distrus și va avea loc Apocalipsa și Judecata Supremă.

Manuscrisul său a rămas neștiut în arhivele de la Vatican până în anul 1590 când Arnold de Wion, un călugar dominican, l-a descoperit și publicat. El a pretins că, după ce Papa Inocentiu al II-lea l-a citit și aprobat, l-ar fi închis în arhivele Vaticanului, unde a rămas neatins timp de cinci secole.

Lista pontifilor, cu explicaţiile aferente fiind lungă, ne vom rezuma doar la ultimii trei pontifi:

  • 110. „De labore solis” – Ioan Paul al II-lea (1978 – 2005) – Karol Wojtyla pare că este deja cunoscut ca primul papă polonez. Motto-ul cu care este profetizat el ar putea să se refere la unul din aceste trei evenimente: concomitent cu nașterea sa a fost și o eclipsă de soare; faptul că provine dintr-o ţară din est (levante del sole); activitatea sa imensă și pelerinajele sale apostolice pe toată faţa pământului (întocmai ca soarele).
  • 111. „De gloria olivae” – Benedict al XVI-lea (2005 – 2013) – Bavarezul Joseph Ratzinger, care a succedat lui Karol este desemnat de profeţie ca fiind „de gloria olivae”. Interpreţii au căutat să scoată în evidenţă o legatură între papa Benedict și ordinul Olivetii: Cardinalul Ratzinger și-a ales numele papal după Sfântul Benedict din Nursia, fondatorul ordinului Benedictin, una din ramurile acestui ordin fiind Olivetii. Alţi interpreţi scot în evidenţă faptul că Benedict al XVI-lea a fost ales papă la scurt timp după Duminica Floriilor.
  • 112. „Petrus Romanus” – Papa Francisc (Jorge Mario Bergoglio / 2013 – prezent). Pentru ultimul papă numele este cât se poate de sugestiv: Petru a fost primul pontif, un alt Petru va fi ultimul pontif. Acestuia, „Profeţia lui Malachia” nu i-a dedicat doar un simplu motto, ci câteva versuri în limba latină: „In persecutione extrema sacrae romanae ecclesiae sedebit Petrus romanus, qui pascet oves in multis tribulationibus; quibi transactis, civitas septis collis diruetur, ed Judex tremendus judicabit populum suum. Amen.” A căror traducere este: „În timpul ultimei persecuţii a Sfintei Bisericii Romane, pe scaun va sta Petru romanul, care-și va păstori turma prin foarte multe suferinţe (încercari); iar când aceste încercări se vor sfârși, orașul celor șapte coline va fi distrus, și judecătorul cel de temut va judeca poporul său. Amin.” 

Papa Francisc – presupusul Petru Romanus, a dat un interviu televiziunii mexicane unde spunea: „Presimt că pontificatul meu va fi scurt. Patru sau cinci ani, poate chiar doi sau trei. Doi s-au scurs deja. E o senzaţie ciudată. Simt că Dumnezeu m-a pus aici pentru puţin timp”. Oare se gândea la profeţiile Sfântului Malachia? Trăim vremurile de pe urmă?

Sursa: wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Pământul nu este o sferă care se învârte – 200 dovezi

Desenele lui Walt Disney – Mesaje subliminale sexuale