in ,

Îmbunătățește-ți șansele de supraviețuire

Dacă o catastrofă majoră lovește orașul tău…

Discuția principală care pare să preocupe comunitatea prepper este că majoritatea își doresc cu adevărat să iasă din orașe și să ducă o viață rurală. Este ușor de înțeles de ce. Majoritatea prepperilor cred, si pe bună dreptate, că orașele ar fi cele mai periculoase locuri în cazul în care societatea s-ar prăbuși. Zonele rurale sunt, în general, mai sigure și oferă posibilitatea de a obține un anumit grad de autosuficiență.

Din păcate, a face această tranziție este dificilă. Există un motiv pentru care marea majoritate a populației trăiește în zone urbane și suburbane. Acolo sunt locurile de muncă și acolo sunt cele mai moderne facilități.

Așadar, dacă, din orice motiv, nu vă puteți îndepărta de oraș, următorul lucru pe care îl puteți face este să găsiți un oraș care să vă ofere șanse mai bune de a supraviețui unui scenariu apocaliptic. Nu toate orașele au oportunități egale, existând anumite condiții care fac ca anumite zone urbane să fie mai potrivite pentru prepperi față de altele, cum ar fi:

Dimensiunea și densitatea orașului

Cele mai bune sunt cele de dimensiuni mai mici și cu o densitate a populației mică. Și, evident, nu vorbesc despre unul dintre acele orașe care fac parte dintr-o zonă metropolitană mai mare. Există o mulțime de orașe care au dimensiuni cuprinse între 50.000 – 250.000 de oameni și nu sunt subsumate unei extinderi urbane mai largi. În schimb, acestea sunt înconjurate de câteva suburbii, orașe mici sau chiar doar de sălbăticie. Dacă ați locui într-unul din aceste locuri, ați avea siguranța locului de muncă rămânând doar la o aruncătură de piatră de zonele rurale în care puteți fugi.

Valori conservatoare

Urăsc să par părtinitor. Deși nu mă consider liberal sau conservator, trebuie să mărturisesc că orașele cu populații care înclină spre dreapta, sunt locuri mult mai bune pentru prepperi. În afară de faptul că administrațiile locale și reglementările ar fi mai puțin oneroase, aceste orașe sunt mult mai stabile. Costul vieții tinde să fie mai mic în orașele conservatoare și, de obicei, nu este aceeași inegalitate de bogăție ca în orașele liberale.

Asta înseamnă că nu vor exista atât de mulți oameni dependenți de guvern și totodată mulți oameni care trăiesc pe străzi – deci, mai puțini oameni cu ideea de „ucidere a celor bogați”. Pe scurt, a trăi într-un oraș conservator înseamnă că atunci când va lovi catastrofa, nu vor fi atât de multe jafuri și revolte, iar legea și ordinea nu vor dispărea la fel de repede.

Logistică

Când te pregătești să supraviețuiești într-o zonă rurală, este important să iei în considerare cât de conectat ești cu restul lumii. Întrucât încercați să vă protejați de oamenii care fug din orașe, nu doriți să trăiți aproape de un drum național.

Cu toate acestea, atunci când un prepper caută un oraș în care să trăiască, ar trebui să folosească strategia opusă. Deoarece auto-suficiența nu este o opțiune, trebuie să vă gândiți ce va permite unui oraș să se recupereze mai rapid dintr-un dezastru. De exemplu, cu cât este mai conectat orașul de restul țării, cu atât se va recupera mai repede. Dacă locuiești într-un loc care este îngropat în munți, cu un singur drum important care îl străbate, s-ar putea să ai probleme. Orașul va fi mult mai ușor de blocat, ceea ce va îngreuna sosirea ajutorului. De asemenea, va îngreuna fuga oamenilor – dacă ați rămas blocat într-un oraș în timpul unui dezastru, doriți ca oamenii să plece și doriți să vă fie mai ușor să plecați, în caz de nevoie. Dacă societatea se prăbușește, un oraș nu poate sprijini decât o populație foarte mică, deci cu cât sunt mai puține persoane, cu atât sunt mai bune șansele tale de a supraviețui.

Așadar, căutați orașe care au multe căi de intrare și de ieșire. Preferabil să alegeți un oraș ce se află în apropierea unei căi ferate. Dacă ar exista un dezastru la nivel național, drumurile ar fi blocate pe kilometri în toate direcțiile, dar căile ferate nu vor avea această problemă. Și dacă au suferit vreo pagubă, vor fi mult mai ușor de remediat.

Apă

De asemenea, ar trebui să luați în considerare în mod serios ce tipuri de resurse de apă sunt în orașul dvs. sau în apropierea dvs. De-a lungul secolului XX, orașe extinse precum Las Vegas, Phoenix și Los Angeles, au crescut spre zone unde există foarte puțină apă. Aceste populații depind foarte mult de apa care este transportată prin conducte la distanțe lungi. Dacă societatea se va prăbuși, aceste orașe vor muri odată cu ea. Așadar, ar trebui să găsiți un oraș care nu se bazează prea mult pe apa care vine de la zeci/sute de kilometri distanță.

Energie

Și în sfârșit, ia în considerare modul în care este alimentat orașul tău. Dacă orașul pe care îl alegeți este aproape de o sursă de apă curgătoare, verificați dacă este lângă un baraj hidroelectric. Într-o zonă urbană care primește cel puțin o parte din energia sa de la un baraj, probabil că nu va dura mult timp pentru ca electricitatea să revină. Orașele care sunt alimentate cu gaz natural nu sunt o alegere atât de proastă, deoarece conductele de gaz sunt relativ stabile. Este posibil să nu dureze foarte mult pentru ca infrastructura să funcționeze din nou. Cu toate acestea, conductele ar putea fi distruse cu ușurință în timpul unui război. Orașele alimentate cu cărbune ar fi probabil cea mai proastă alegere, deoarece cărbunele trebuie livrat prin intermediul camioanelor și al trenurilor.

prepper – categorie de oameni care se pregătesc pentru dezintegrarea fibrei societății sub incidența unor evenimente dezastruoase care pot varia ca efecte – de la oprirea utilităților pentru 2-3 săptămâni până la distrugerea totală a societății (punctul în care este fiecare pentru el și oamenii devin precum animalele din junglă)

Sursa: readynutrition

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Loading…

0

Planeta Pământ – Peisaje naturale uimitoare

10 tipuri de oameni toxici