in ,

Cum să supraviețuiești călătoriei: Mesaj pentru o perioadă terifiantă

Ceea ce urmează nu va fi ușor de îndurat…

„Indiferent de cine ești, ori cât de puternic ești, mai devreme sau mai târziu, te vei confrunta cu circumstanțe dincolo de controlul tău.” – Cersei Lannister, Game of Thrones

Cei care ajung astăzi la vârsta maturității, se vor confrunta cu unele dintre cele mai mari obstacole întâlnite vreodată de tineri.

Se vor trezi suprataxați, împovărați de datorii excesive datorită costurilor studiilor, luptând să găsească un loc de muncă demn într-o economie plină de datorii, aflată la un pas de implozie. Intimitatea va fi eviscerată de statul polițienesc. Aceștia vor fi subiecții unui imperiu militar – purtând constant un război împotriva unor inamici inventați – și a agenților guvernamentali înarmați până în dinți gata și capabili să încuie țara la în orice moment.

Ca atare, se vor găsi forțați să accepte un guvern care nu mai există pentru a servi poporul, dar care le va cere să fie sclavi ascultători sau să sufere consecințele.

Este o perspectivă sumbră, nu-i așa?

Din păcate, noi, cei care ar fi trebuit să știm mai bine, nu am reușit să ne ferim de un astfel de viitor. Mai rău, am neglijat să ne menținem libertățile sau să le oferim tinerilor noștri instrumentele necesare pentru a supraviețui, cu atât mai puțin să reușim, în jungla impersonală care este societatea modernă.

I-am crescut în locuințe fracturate de divorț, distrași de divertisment și obsedați de materialism. I-am instituționalizat în programele de îngrijire de zi și după școală, înlocuind implicarea părinților cu profesori și îngrijitori. I-am transformat în roboți în loc de gânditori și activiști.

Le-am permis să lâncezească în școli care nu numai că arată ca închisori, dar funcționează ca și închisorile – acolo unde conformitatea este regula și libertatea este excepția. Le-am făcut pradă ușoară pentru stăpânirile noastre corporative, în timp ce le-am insuflat valorile unei culturi, obsedate de celebritate, bazate pe tehnologie, lipsite de spiritualitate adevărată. Și i-am învățat să creadă că urmărirea propriei lor fericiri personale este superioară tuturor celelalte virtuți, inclusiv orice empatie pentru semenii lor.

Pe baza climatului politic actual, lucrurile s-ar putea foarte bine să se agraveze înainte de a lua o întorsătură în bine. Iată câteva sfaturi care să îi ajute pe cei care ajung astăzi la vârsta maturității să supraviețuiască pericolelor călătoriei care îi așteaptă:

Fii individ. Îngrijorează-te mai puțin că nu te potrivești cu restul lumii și, în schimb, așa cum a cerut Henry David Thoreau, deveniți „un Columb către continente și lumi cu totul noi în interiorul vostru, deschizând noi canale, nu de comerț, ci de gândire.”

Învățați drepturile dvs. Ne pierdem libertățile dintr-un singur motiv: majoritatea dintre noi nu știm nimic despre libertățile noastre. Cu toate acestea, tânărul obișnuit, cu atât mai puțin cetățeanul, cunoaște foarte puțin drepturile lor din simplul motiv că școlile nu le mai învață. Așadar, luați o copie a Constituției și studiați-o acasă. Când va veni momentul, protejați-vă drepturile dvs. înainte de a fi prea târziu.

Vorbește adevărul în fața puterii. Nu fi naiv cu cei aflați în funcții de autoritate. După cum a observat James Madison, care a scris Legea Drepturilor (Bill of Rights): „Toți oamenii care au putere ar trebui să fie priviți cu neîncredere”. Oamenii aflați la putere, de cele mai multe ori, abuzează de această putere. Menținerea libertăților înseamnă confruntarea oficialilor guvernamentali ori de câte ori depășesc limitele funcției lor.

Rezistă tuturor lucrurilor care te amorțesc. Nu vă măsurați valoarea prin ceea ce dețineți sau câștigați. De asemenea, nu deveni consumator fără minte care nu cunoaște lumea din jurul tău. Rezistă tuturor lucrurilor care te amortesc, te adoarme sau te ajută să „faci față” așa-numitei realități. Cei care stabilesc regulile și legile care guvernează acțiunile societății doresc oameni supuși. Cu toate acestea, după cum a avertizat George Orwell: „Până când nu vor deveni conștienți, nu se vor răzvrăti niciodată și până ce nu s-au revoltat, nu pot deveni conștienți.” Acești oameni conștienți schimbă lumea în bine.

Nu permiteți tehnologiei să vă transforme în zombii. Tehnologia ne anesteziază la tragediile reale care ne înconjoară. Gadget-urile sunt doar obiecte de distragere de la ceea ce se întâmplă cu adevărat în întreaga lume. Drept urmare, am început să imităm tehnologia inumană care ne înconjoară și ne-a pierdut umanitatea. Am devenit somnambulisti. Dacă veți face o diferență în lume, va trebui să scoateți căștile din urechi, să opriți telefoanele mobile și să petreceți mult mai puțin timp vizionând ecrane.

Ajută-i pe alții. Cu toții avem o chemare în viață. Și cred că se reduce la un singur lucru: sunteți aici pe această planetă pentru a ajuta alți oameni. De fapt, niciunul dintre noi nu poate exista foarte mult timp fără ajutorul altora. Dacă vom vedea vreo schimbare pozitivă pentru libertate, atunci trebuie să ne schimbăm părerea despre ceea ce înseamnă să fii uman și să recâștigăm un sentiment al a ceea ce înseamnă să te iubești și să te ajuți unul pe celălalt. Asta va însemna câștigarea curajului de a te ridica pentru cei asupriți.

Dă glas voinței morale. După cum spunea Martin Luther King Jr.: „Viețile noastre încep să se încheie în ziua în care devenim tăcuți despre lucrurile care contează.” Există numeroase probleme pentru care putem lua poziție.

Cultiva spiritualitatea, respinge materialismul și pune oamenii pe primul loc. Când lucrurile care contează cel mai mult au fost subordonate materialismului, ne-am pierdut busola morală. Trebuie să ne schimbăm valorile pentru a reflecta ceva mai mult decât tehnologia, materialismul și politica.

Acționați și faceți partea dvs. pentru a face lumea un loc mai bun. Nu vă bazați pe altcineva care să ducă greul pentru dvs. Nu așteptați ca altcineva să rezolve problemele care vă macină pe dvs., comunitatea sau națiunea dvs. După cum a spus Gandhi: „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”.

Spune NU războiului. Adresându-se absolvenților de la Liceul Central din Binghampton în 1968, într-o perioadă în care țara se războia „pe diverse domenii, pe diferite niveluri și cu arme diferite”, Rod Serling, creatorul „Zonei Crepusculare” a declarat:

„Prea multe războaie sunt luptate din slogan, din imnuri de luptă, din patriotism învechit ce a dispărut odată cu cavaleria și sanțurile de apărare. Iubește-ți tara pentru că este eminamente demnă de afecțiunea ta. Respect-o pentru că merită respectul tău. Fii fidel față de ea, deoarece nu poate supraviețui fără loialitatea ta. Dar nu acceptați vărsarea de sânge ca o funcție naturală sau ca un mod prescris – chiar și istoria o evidențiază prin repetarea sa. Că oamenii mor pentru cauze nu sfințește neapărat acea cauză. Și faptul că oamenii sunt trimiși și sfâșiați la fiecare cincisprezece sau douăzeci de ani nu imortalizează sau îndumnezeiește actul de război … găsește un alt mijloc care nu vine cu uciderea seamănului tău.”

În cele din urmă, pregătiți-vă pentru ceea ce urmează. Demonii din epoca noastră – unii dintre care se deghizează ca politicieni – se delectează în a promova violența, a semăna neîncredere și prejudecăți și în a convinge publicul să sprijine tirania deghizată în patriotism. Depășirea relelor epocii noastre va necesita mai mult decât intelect și activism. Va necesita decență, moralitate, bunătate, adevăr și reziliență.

Nu contează ce vârstă ai sau care este ideologia ta politică. Dacă aveți ceva de spus, vorbiți. Deveniți activ și, dacă este nevoie, ridicați o pancartă și ieșiți pe străzi. Iar atunci când sunt încălcate libertățile civile, nu rămâneți tăcuți !

Trezește-te, ridică-te și activează pentru ceva mai mult decât pentru politică.

Sursa: rutheford

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Marea nebunie

Video-ul muzical de Duminică