in , , ,

Studiu: Mașinile electrice poluează mai rău decât mașinile Diesel

Motorină, benzină, electrică sau…

Potrivit studiului realizat de Christoph Buchal de la Universitatea din Köln, publicat de Institutul Ifo din Munchen săptămâna trecută, vehiculele electrice au „emisii de CO2 semnificativ mai mari decât mașinile diesel”. Aceasta se datorează cantității semnificative de energie utilizată în mineritul și procesarea litiului, cobaltului și manganului, care sunt materii prime critice pentru producerea de bateriile electrice ale mașinilor.

Hai să-i spunem „un fel de” tehnologie verde

Un pachet de baterii pentru un model Tesla 3 poluează climatul cu 11 până la 15 tone de CO2. Fiecare pachet de baterii are o durată de viață de aproximativ zece ani și un kilometraj total de 94.000, ceea ce ar însemna 73 până la 98 de grame de CO2 pe kilometru (116 – 156 grame de CO2 pe milă), a spus Buchal. La aceasta se adaugă emisiile de CO2 ale energiei electrice din centralele care alimentează astfel de vehicule și emisiile Tesla efective ar putea fi între 156 și 180 de grame de CO2 pe kilometru (249 și 289 grame de CO2 pe milă).

Cercetătorii germani au criticat faptul că legislația UE clasifică mașinile electrice drept mașini cu emisii zero și o numesc o înșelăciune, deoarece mașinile electrice, precum modelul 3, cu toți factorii incluși, produc mai multe emisii decât vehiculele diesel produse de către Mercedes.

Au mai precizat de asemenea, că ținta UE de 59 de grame de CO2 pe kilometru până în 2030 este „nerealistă din punct de vedere tehnic”.

Realitatea este că, pe lângă emisiile de CO2 generate de extracția materiilor prime pentru producția de vehicule electrice, toate țările UE generează emisii semnificative de CO2 din încărcarea bateriilor vehiculelor folosind centrale electrice.

Pentru reduceri adevărate ale emisiilor, cercetătorii au încheiat studiul spunând că motoarele pe benzină, metan sau hidrogen pot reduce emisiile de CO2 cu o treime și pot elimina nevoia de motoare diesel.

„Tehnologia metanului este ideală pentru trecerea de la vehiculele cu motoare convenționale la motoare care vor funcționa într-o zi cu metan din surse de energie fără CO2. Acesta fiind cazul, guvernul federal german ar trebui să trateze toate tehnologiile în mod egal și să promoveze si hidrogenul/metanul ca soluții. ”

Așadar, poate că planul lui Elon Musk de a salva lumea cu mașini electrice este cea mai mare înșelătorie a vieții noastre …

Sursa: zerohedge

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Autoritățile au împiedicat întotdeauna viitorul luminos al omenirii

Marea nebunie